Uithoornlijn

Dura Vermeer start voorbereidend werk voor Uithoornlijn

Bron: Vervoerregio Amsterdam

Aannemer Dura Vermeer start half januari met de eerste voorbereidingen voor de bouw van de Uithoornlijn. Net buiten de bebouwde kom wordt een bouwterrein aangelegd om hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Dat meldt de Vervoerregio Amsterdam vrijdag.

Het bouwterrein dient als opslagterrein van machines en bouwmateriaal en als werklocatie voor bouwend personeel. Door deze bouwplaats zijn er in Uithoorn zelf minder grote bouwterreinen nodig voor de aanleg van de Uithoornlijn.

Uithoornlijn

Door de komst van de Uithoornlijn wordt de Amstelveenlijn doorgetrokken van het huidige eindpunt Westwijk in Amstelveen naar het dorpscentrum van Uithoorn. De Amstelveenlijn is de voormalige sneltrein tussen Westwijk in Amstelveen en station Amsterdam Zuid.

Bouwhub Uithoornlijn, foto: Dura Vermeer

Bouwhub

Dura Vermeer legt de bouwhub aan tegen de oude spoordijk, tussen Op de Klucht en de N201. De aanleg start medio januari 2021 en duurt tot begin april 2021. Dit bouwterrein blijft in gebruik tot einde van het project. De verwachting is dat omwonenden weinig tot geen hinder ervaren van de activiteiten op het bouwterrein.

Vanaf het bedrijventerrein legt Dura Vermeer een bouwweg (groen op de plattegrond) aan naar de bouwhub (rood op de plattegrond). Op het bouwterrein komt een bouwkeet van twee verdiepingen te staan. Aan de zijde van Op de Klucht komt een grondwal. Dit onttrekt het bouwterrein voor omwonenden aan het zicht en dempt het geluid dat vanaf het werkterrein komt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Dura Vermeer start voorbereidend werk voor Uithoornlijn”

Noordermeer Ivar|10.01.21|15:18

Moet ik nu echt voor 1 bericht lezen lid worden ?
🤣 levert de reclame zo weinig op wtf ongelofelijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.