Dubai Route 2020 Metro

Prestigieus metroproject in Dubai officieel ingehuldigd

In Dubai is het prestigieuze metroproject Dubai Route 2020 Metro officieel ingehuldigd. Het gaat om een uitbreiding van het huidige metronetwerk over een lengte van 15 kilometer, met zeven stations waaronder Jabel Ali Station en het prestigieuze metrostation op het beursterrein Expo. Het project heeft een totale waarde van 2,6 miljard euro.

De inhuldiging werd op 7 juli gedaan door Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten en topman Henri Poupart-Lafarge van Alstom.

Metroproject

Het metroproject is gestart in juli 2016 en is uitgevoerd door ExpoLink-consortium onder leiding van Alstom. De 15 kilometer lange metroverbinding is 11,8 kilometer bovengronds en 3,2 ondergronds en sluit aan op de rode lijn.

Alstom was als onderdeel van het consortium verantwoordelijk voor de integratie van het volledige metrosysteem inclusief de levering van 50 Metropolis-treinstellen. Deze voertuigen werden geproduceerd in de Alstom-fabriek in het Poolse Katowice. De treinstellen zijn 85,5 meter lang en bestaan ​​uit vijf wagens per treinstel en kunnen elk maximaal 696 passagiers vervoeren. Onderdeel van de opdracht was ook de levering van de voeding, communicatie, signalering, automatische ticketcontrole, spoorwerkzaamheden en schermdeuren op de perrons.

Dubai Route 2020 Metro

Route 2020-project

“We zijn enorm trots dat we het snelst gebouwde, kant-en-klare metroproject ter wereld hebben opgeleverd. Het Route 2020-project toont Dubai’s toewijding om haar inwoners en bezoekers een state-of-the-art spoorwegnet aan te bieden”, zegt Müslüm Yakisan, senior vice-president voor Afrika, Midden-Oosten en Centraal-Azië bij Alstom.

De trein biedt veel ruimte voor passagiers met brede gangen, grote deuren en ramen. Het voertuig heeft drie specifieke gebieden voor Silver-, Family- en Gold-klasses. De trein is milieuvriendelijk en uitgerust met een volledig elektrisch remsysteem, ledverlichting en andere toepassingen om het energieverbruik te verminderen.

Alstom leverde in 2014 het tramnetwerk van Dubai op. Dit is het eerste volledig geïntegreerde tramsysteem in het Midden-Oosten en de eerste bovenleidingvrije tramlijn. Alstom verzorgt daarnaast ook het onderhoud van de trams in Dubai.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.