Tramlijn

Consortium BAM en Alstom geselecteerd voor tramlijn Luik

Een consortium bestaande uit onder meer BAM en Alstom is geselecteerd als voorkeursbieder voor de aanleg van een tramlijn in het Belgische Luik. Dat heeft opdrachtgever Société Régionale Wallonne du Transport (SRWT) bekendgemaakt.

Het project betreft de aanleg van 11,5 kilometer tramspoor tussen het Standard Luik-stadion, de noordelijke wijk Coronmeuse en de renovatie van het wegennet. Ook wordt er een tramremise gebouwd en tramstellen en het tramsysteem geleverd.

Onderhoud

Het geselecteerde consortium Mobiliège bestaat uit BAM Galère, BAM PPP PGGM Infrastructure coöperatie, Alstom en DG Infra+. Na ingebruikname is is het consortium Mobiliège gedurende 27 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de traminsfrastructuur en beschikbaarheid van het tramsysteem.

Het is de bedoeling dat het gehele project in 42 maanden wordt afgerond. In april 2015 wordt er gestart met het maken van het ontwerp.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.