Strukton Rail monitort wissels voor Turkse metro

Strukton Systems, onderdeel van Strukton Rail, heeft het wisselmonitoringsysteem POSS geïnstalleerd op twee stations van de Turkse lightrailverbinding Istanbul – Ulasim. Het systeem monitort op de stations Otagar en Bahcelievier vier wissels, voorlopig voor de periode van een jaar.

Het Preventief Onderhoud- en Storingsdiagnosesysteem Strukton (POSS) bewaakt op afstand de conditie van systemen en objecten als wissels, treindetectie en spoorwegovergangen. Het systeem heeft als doel om afwijkingen te registeren voordat ze tot verstoringen kunnen leiden. De gegevens zijn beschikbaar via internet. Twee jaar geleden lanceerde Strukton ook een iPAD-applicatie.

Olympische Spelen

POSS wordt gebruikt in een groot aantal landen in Europa en Australie. Zo is het Nederlandse spoornetwerk ermee uitgerust, maar ook de West Coast Main Line en de Docklands Light Railways, beide in Groot-Brittannië. Dat laatste netwerk in Oost-Londen is een belangrijke verbinding in het gebied rond de Olympische Spelen die komende zomer plaatsvinden in Londen. POSS moet het Britse onderhouds- en exploitatiebedrijf Serco Docklands helpen om het aantal storingen te minimaliseren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.