Hardt Hyperloop

Hardt Hyperloop gaat Zuid-Koreaanse samenwerking aan voor staal en investering

Het Zuid-Koreaanse handelsbedrijf POSCO International Corporation en Hardt Hyperloop beklinken samenwerking.2022, P-INT’L / Hardt Hyperloop / LinkedIn

Hardt Hyperloop heeft in de Zuid-Koreaanse stad Songdo een formele samenwerking gesloten met handelsbedrijf POSCO International Corporation (P-INT’L). De Koreaanse onderneming P-INT’L zal onder andere staalproducten leveren aan het European Hyperloop Center en mag zich voortaan tevens zakelijk partner van Hardt Hyperloop noemen.

Voor het in Rotterdam gevestigde Hardt Hyperloop biedt de samenwerking kansen om het hyperloop-ecosysteem te vergroten door gebruik te maken van de leveringsmogelijkheden van de bedrijven die onder de tak van de overkoepelende POSCO Group vallen. Het gaat daarbij om staalproducttechnologie van POSCO, infrastructuurtechnologie van POSCO E&C en spoorproductie van POSCO Mobility Solutions.

P-INT’L, op zijn beurt, wil samen met Hardt Hyperloop optrekken op de gebieden van hyperloop sales en marketing. Daarnaast omvat het zakelijk partnerschap een investering in de Rotterdamse onderneming.

P-INT’L zegt om twee hoofdredenen geïnteresseerd te zijn in de hyperloop-technologie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf prijst het “enorme potentieel” van de hyperloop en ziet veel kansen in een commerciële exploitatie van de hyperloop voor de toekomst van transport. Ten tweede prijst P-INT’L de “duurzaamheid, lage kosten en veiligheidsvoordelen” van de hyperloop.

Joo SiBo, CEO van P-INT’L: “In het verleden zag ons handelsbedrijf zakelijke kansen in bestaande industrieën. Vanaf nu gaan we echter de uitdaging aan om een ​​nieuwe industrie op te bouwen door toonaangevende investeringen te doen. P-INT’L zal out-of-the-box denken om op een creatieve manier te ontwikkelen en te investeren in groene bedrijven van de toekomst.”

Volgens Bertrand van Ee, CEO van Hardt Hyperloop, betekent de samenwerking dat het hyperloop-concept nu op het wereldtoneel komt. Mede-oprichter Tim Houter vult aan dat de uitgebreide samenwerking een “geweldige stap” is in de realisatie van de hyperloop.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.