Elon Musk zegt dat Boring Company aan de slag gaat met hyperloop

Elon Musk heeft maandag bevestigd dat zijn bedrijf The Boring Company “in de komende jaren” aan de slag gaat met de aanleg van een hyperloopsysteem.

Musk, tevens de topman van Tesla en SpaceX, deed zijn uitspraak op Twitter in een reactie op een suggestie van CleanTechnica-journalist Johnna Crider, dat tunnels uitkomst kunnen bieden in stedelijke gebieden met grote verkeersdruk. Musk bevestigde daarop dat zijn Boring Company de komende jaren een poging zal doen om een functionerend hyperloopsysteem aan te leggen. De hyperloop is wat Musk betreft de snelste manier om lange afstanden af te leggen. Bovendien heb je in een hyperloopbuis geen last van extreem weer zoals orkanen, stelt de excentrieke topman.

Musk inspireerde Delft Hyperloop

Musk staat aan de wieg van de hyperloop en is al bijna tien jaar een van de drijvende krachten achter het concept. Tussen 2015 en 2019 organiseerde SpaceX de jaarlijkse Hyperloop Pod Competition, iets dat Delftse studenten ertoe bracht om Delft Hyperloop op te richten. Dat team nam vervolgens ook een aantal maal deel aan de competitie. The Boring Company leverde in 2016 een 1,6 kilometer lange hyperlooptestbuis op.

De laatste jaren komt The Boring Company vaker in het nieuws met ‘reguliere’ tunnels. In 2018 opende een 1,8 kilometer lange testtunnel in de Amerikaanse staat Californië. Dat vormde de aanloop naar een netwerk van 2,7 kilometer onder het Las Vegas Convention Center. Een verbinding met Las Vegas Resorts World wordt naar verwachting nog dit kwartaal opgeleverd. Uiteindelijk wil The Boring Company een volwaardige Las Vegas Loop hebben, met verbindingen naar het vliegveld, stadion en de hotels aan de legendarische Strip.

Dit verhaal verscheen eerder op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Elon Musk zegt dat Boring Company aan de slag gaat met hyperloop | SpoorPro.nl

Elon Musk zegt dat Boring Company aan de slag gaat met hyperloop

Elon Musk heeft maandag bevestigd dat zijn bedrijf The Boring Company “in de komende jaren” aan de slag gaat met de aanleg van een hyperloopsysteem.

Musk, tevens de topman van Tesla en SpaceX, deed zijn uitspraak op Twitter in een reactie op een suggestie van CleanTechnica-journalist Johnna Crider, dat tunnels uitkomst kunnen bieden in stedelijke gebieden met grote verkeersdruk. Musk bevestigde daarop dat zijn Boring Company de komende jaren een poging zal doen om een functionerend hyperloopsysteem aan te leggen. De hyperloop is wat Musk betreft de snelste manier om lange afstanden af te leggen. Bovendien heb je in een hyperloopbuis geen last van extreem weer zoals orkanen, stelt de excentrieke topman.

Musk inspireerde Delft Hyperloop

Musk staat aan de wieg van de hyperloop en is al bijna tien jaar een van de drijvende krachten achter het concept. Tussen 2015 en 2019 organiseerde SpaceX de jaarlijkse Hyperloop Pod Competition, iets dat Delftse studenten ertoe bracht om Delft Hyperloop op te richten. Dat team nam vervolgens ook een aantal maal deel aan de competitie. The Boring Company leverde in 2016 een 1,6 kilometer lange hyperlooptestbuis op.

De laatste jaren komt The Boring Company vaker in het nieuws met ‘reguliere’ tunnels. In 2018 opende een 1,8 kilometer lange testtunnel in de Amerikaanse staat Californië. Dat vormde de aanloop naar een netwerk van 2,7 kilometer onder het Las Vegas Convention Center. Een verbinding met Las Vegas Resorts World wordt naar verwachting nog dit kwartaal opgeleverd. Uiteindelijk wil The Boring Company een volwaardige Las Vegas Loop hebben, met verbindingen naar het vliegveld, stadion en de hotels aan de legendarische Strip.

Dit verhaal verscheen eerder op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.