Goederentrein bij Rheden

Liever minder of langzamer treinverkeer dan geluidschermen in Rheden

Een goederentrein passeert Rheden. Rob Dammers / Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

De inwoners van Rheden die langs het spoor wonen dat al sinds 1865 de steden Arnhem en Zutphen verbindt, zien meer in minder of langzamer rijdend treinverkeer dan in geluidsschermen. Dat blijkt uit de ‘Stedenbouwkundige visie geluidsmaatregelen spoor’ die door burgemeester en wethouders van Rheden is vrijgegeven. ProRail gaat nu bekijken hoe ze de visie kunnen inpassen in hun eigen beleid teneinde de overlast van het spoor in Rheden verder te beperken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Liever minder of langzamer treinverkeer dan geluidschermen in Rheden”

A C F Sierts|05.12.22|22:28

Al met al een hele logische reactie vanuit de omgeving. Ik vraag me ook al veel langer af waarom er door ProRail niet veel intensiever onderzocht wordt hoe de ervaren overlast slim beperkt kan worden. Hoge geluidsschermen scoren in de spreadsheets, maar leveren letterlijk en figuurlijk veel negatieve beeldvorming op, en doen niets tegen de echt storende zaken, zoals vierkante wielen, krijsende remmen en allesdoordringende bodemtrillingen. Een dag-nacht-regime qua snelheid zou ook nuttig zijn.

Cornelius Koelewijn|06.12.22|11:08

Er rijden hier al 150 jaar treinen en nu hebben de bewoners er plotseling last van.
Ik noem dit gewoon verwendemensenproblemen.

Het probleem is dat als je hieraan toegeeft, straks heel NL op de stoep staat en er van normaal treinverkeer geen sprake meer kan zijn. Of hebben ze in Rheden liever een 6-baans snelweg voor de deur?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.