Spoorgoederentrein

Europese transportministers niet van plan energieprijzen spoor te compenseren

Internationale spoorgoederentrein. Train Photos / Wikimedia Commons

De Europese transportministers zijn vooralsnog niet van plan om Europese spoorbedrijven via regelingen vanuit de EU te ondersteunen met de hoge energieprijzen. Dat laat Martin Kupka, de Tsjechische minister van Transport en waarnemend voorzitter van de transportministerraad van de EU, weten in een gesprek met transportvakblad DVZ.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Simone van der Lee

Simone van der Lee is verslaggever, journalist en redacteur voor NT.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

2 reacties op “Europese transportministers niet van plan energieprijzen spoor te compenseren”

Illya Vaes|28.10.22|17:55

Welja, wel de CO2, stikstof en fijnstof uitstotende concurrent op de weg extra subsidiëren (alsof die alles betalen wat ze de samenleving kosten) met accijnsverlaging of de fossiele brandstoffen waar we juist vanaf moeten, maar de lokaal (en bij duurzame opwekking helemaal) uitstootvrije en veel minder energie (en ruimte) vereisende spoorvervoerders niet.
Follow the money – probeert men nationale producenten van fossiele brandstoffen en voertuigen weer voor te trekken?

Cornelius Koelewijn|03.11.22|12:30

@ Illya Vaes – De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Ondanks alle mooie woorden zit spoorgoederenvervoer nog steeds in het verdomhoekje. Reizigersvervoer overigens ook: subsidie op elektrische auto’s, korting op de benzineprijs, nog steeds geen km-heffing… Het kan niet op voor de vroem-vroem regering.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese transportministers niet van plan energieprijzen spoor te compenseren | SpoorPro.nl
Spoorgoederentrein

Europese transportministers niet van plan energieprijzen spoor te compenseren

Internationale spoorgoederentrein. Train Photos / Wikimedia Commons

De Europese transportministers zijn vooralsnog niet van plan om Europese spoorbedrijven via regelingen vanuit de EU te ondersteunen met de hoge energieprijzen. Dat laat Martin Kupka, de Tsjechische minister van Transport en waarnemend voorzitter van de transportministerraad van de EU, weten in een gesprek met transportvakblad DVZ.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Simone van der Lee

Simone van der Lee is verslaggever, journalist en redacteur voor NT.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

2 reacties op “Europese transportministers niet van plan energieprijzen spoor te compenseren”

Illya Vaes|28.10.22|17:55

Welja, wel de CO2, stikstof en fijnstof uitstotende concurrent op de weg extra subsidiëren (alsof die alles betalen wat ze de samenleving kosten) met accijnsverlaging of de fossiele brandstoffen waar we juist vanaf moeten, maar de lokaal (en bij duurzame opwekking helemaal) uitstootvrije en veel minder energie (en ruimte) vereisende spoorvervoerders niet.
Follow the money – probeert men nationale producenten van fossiele brandstoffen en voertuigen weer voor te trekken?

Cornelius Koelewijn|03.11.22|12:30

@ Illya Vaes – De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Ondanks alle mooie woorden zit spoorgoederenvervoer nog steeds in het verdomhoekje. Reizigersvervoer overigens ook: subsidie op elektrische auto’s, korting op de benzineprijs, nog steeds geen km-heffing… Het kan niet op voor de vroem-vroem regering.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.