Goederentrein CBC Canada

Spectaculaire video: Canadese goederentrein rijdt door muur van sneeuw heen

Printscreen uit video

Een flink pak sneeuw zorgt er in Nederland regelmatig voor dat ons drukbezette spoornetwerk ontregeld wordt, maar in sommige andere landen besluiten vervoerders om ook onder zeer extreme weersomstandigheden te blijven rijden. Een historisch voorbeeld is de video van een goederentrein van Canadian National Railway die in 2015 bij Salisbury bij Quebec rijdt. 

Naar aanleiding van onze oproep om beeldmateriaal van winterse omstandigheden op het spoor op te sturen, kregen wij een mailtje van een lezer die ons wees op een rit van een goederentrein van Canadian National Railway.

Goederentrein rijdt door een muur van sneeuw

In februari 2015 werd er een video op YouTube gepost waarin deze goederentrein bij Salisbury door een muur van sneeuw heen rijdt. In de video komt de locomotief op afstand aanrijden, waarna hij in een diepe sneeuwlaag verdwijnt.

De trein is even te zien vlak voor een spoorwegovergang, rijdt dan door de sneeuwmuur heen, waarbij de camera die het schouwspel filmt onder de sneeuw terechtkomt.

Treinfanaat maakt vaker spoorvideos

Darren Gordon, die door nieuwszender CBC werd geïnterviewd over de spectaculaire beelden, nam de video op die inmiddels ruim 22,8 miljoen keer is bekeken op YouTube.  “Ik realiseerde me dat toen ik ging filmen dat ik misschien een beetje te dichtbij stond. Maar toen ik eenmaal was begonnen met opnemen, was het te laat om me nog te verplaatsen”, vertelde hij.

Gordon is een treinfanaat en maakt vaak video’s van treinen. “De meeste van mijn treinvideo’s worden niet echt vaak bekeken”, zei hij. “Veel van mijn videos zijn niet eens honderd keer bekeken. Het verbaast me een beetje.”

Heb jij mooie, winterse foto’s of videos die je met ons wil delen? Stuur ze dan naar redactie@spoorpro.nl.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.