Lineas-HLR-77-rangeerlocomotief

Lineas breidt frequentie Antwerpen-Rotterdam uit en voegt nieuwe verbinding met haven Moerdijk toe

De Belgische spoorgoederenvervoerder Lineas heeft donderdag een nieuwe lijndienst gelanceerd voor intermodale ladingen tussen de haven van Moerdijk en Antwerpen. De goederentrein rijdt drie keer per week. Daarnaast verhoogt Lineas de frequentie van het vervoer tussen Rotterdam en Antwerpen tot acht retourritten per week.

De nieuwe lijndienst stelt transporteurs en verladers in staat om drie keer per week intermodale volumes te verplaatsen tussen Port of Moerdijk en Lineas ’Main Hub in Antwerpen. De lijn heeft een totale transportcapaciteit van 270 TEU per week. Via de Antwerp Hub kan vracht per spoor door heel Europa worden verscheept via het Green Xpress Network van Lineas.

Rotterdam

De nieuwe verbinding maakt het ook mogelijk om de treindiensten tussen Rotterdam en Antwerpen uit te breiden. In samenwerking met intermodale operator Shuttlewise voegen de drie nieuwe retourritten tussen Lineas ’Main Hub in Antwerpen en CTT Pernis in Rotterdam, via Moerdijk, in totaal 540 TEU capaciteit per week toe. De helft (270 TEU) tussen Antwerpen en Moerdijk en de andere helft tussen Antwerpen en Rotterdam.

Havenbedrijf Moerdijk verwerkt jaarlijks circa 2.000 zeeschepen en 11.500 binnenvaartschepen. “Port of Moerdijk zet zich in voor verduurzaming van de haven”, zegt commercieel directeur Jayand Baladien. “Met de spoorverbinding Moerdijk-Antwerpen en de verbindingen met de rest van Europa dragen we bij aan het versterken van het strategische, multimodale knooppunt in Moerdijk. En we houden vast aan onze strategie om verbindingen in Europa duurzamer te maken.”

Havens verbinden

Volgens Olivier Deprez, director Network Management & Alliances bij Lineas is Moerdijk is een belangrijk logistiek centrum voor Europa. “De verbinding past bij onze ambitie om alle westelijke havens van Europa te verbinden met ons groeiende internationale netwerk om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We bedienen al Rotterdam, Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Le Havre.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.