Spoorgoederenvervoerder Fret van SNCF

Stremming spoorvervoer Frankrijk-Italië op 23 juli voorbij

Bron: Wikimedia Commons

De versperde spoorverbinding tussen Frankrijk en Italië via Modane kan op dinsdag 23 juli al worden heropend. Dat is een week eerder dan verwacht. Dat meldt RFC North Sea Mediterranean, een samenwerkingsverband van Europese spoorbeheerders en betrokken instanties op de route.

Vorige week donderdag meldde RFC North Sea Mediterranean dat in het door modderstromen getroffen gebied explosieven tot ontploffing zijn gebracht om verdere aardverschuivingen te voorkomen. Het gebied in de Marienne-vallei had op 2 juli te maken met grote modderstromen waardoor het spoor versperd raakte.

Als gevolg van de modderstromen vond enkele weken geleden vonden zeven kilometer van het versperde spoor, rotsverschuivingen plaats. Nadat dit gebeurde, besloten regionale autoriteiten om explosieven in het gebied te laten ontploffen om verdere verschuivingen te voorkomen.

Modderstroom

Op 2 juli bereikte een bijna twee meter hoge modderstroom de spoorlijn tussen Saint Michel-Valloire en Modane in Frankrijk. Vanwege de zware weersomstandigheden besloot spoorwegmaatschappij SNCF zowel het passagiersvervoer als het goederenvervoer tussen Frankrijk en Italië stil te leggen. Dit had gevolgen voor de dienstregeling van TGV-treinen tussen Parijs en Milaan, de Italiaanse Thello-treinen, de regionale TER-treinen en goederentreinen tussen Frankrijk en Italië.

Lees ook:

Treinverkeer Frankrijk-Italië gestremd tot 15 augustus

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Stremming spoorvervoer Frankrijk-Italië op 23 juli voorbij”

Tijmen Stam|22.07.19|13:32

Het is de Maurienne-vallei, niet de Marienne.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.