Captrain, spoorlijn Maastricht-Lanaken

Belgische goederenvervoerders Railtraxx en Captrain Belgium fuseren

Captrain, spoorlijn Maastricht-Lanaken

Railtraxx en SNCF-dochter Captrain Belgium gaan samen verder onder de naam Railtraxx. De Belgische spoorgoederenvervoerder Railtraxx werd begin april overgenomen door de Franse spoorvervoerder SNCF. Deze besloot het bedrijf samen te voegen met zijn eigen goederentak in België. Captrain blijft wel actief onder eigen naam buiten België

Pieter Vanovermeire, de huidige algemeen directeur van Railtraxx, gaat dezelfde functie vervullen in de nieuwe entiteit. Bij de gecombineerde organisatie werken in totaal 120 mensen, circa 40 hiervan werkten bij Captrain Belgium. Railtraxx en Captrain Belgium onderzochten naar eigen zeggen al langer wat de mogelijkheden waren voor een samenwerking. Hierbij werd vooral gekeken naar de synergievoordelen op Europese schaal. “De integratie gaat zorgen voor een uitbreiding van het dienstenpakket, de capaciteit en het klantenbestand”, aldus Railtraxx in een persbericht. “De schaalvergroting versterkt onze positie in de dynamische Belgische en Europese railsector.”

Smart Engine

Railtraxx is volgens SNCF de partner die Captrain zocht om een sterkere positie te verwerven in België en de omgeving van de Antwerpse havens. “Het bedrijf wordt gedreven door een sterke ondernemersmentaliteit, deelt hetzelfde doel van een duurzame rendabele groei en kan bogen op een ambitieus team van experts”, aldus Sylvie Charles, directievoorzitter Railfreight en de Multimodal Business Unit bij SNCF Logistics. “Dit zal een enorme bijdrage leveren aan de modal shift naar rail”,

Railtraxx werd in 2009 opgericht en stuurt ongeveer honderd nationale en internationale goederentreinen door België, Duitsland en Nederland. De Belgische tak van SNCF’s spoorgoederendivisie Captrain werd in 2000 opgericht. Nu negentien jaar later verdwijnt de naam van de markt in België. Captrain heeft onder meer nog een Italiaanse, een Roemeense en een Duitse tak, waaronder ook de activiteiten in Nederland onder vallen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.