brandende locomotief Venlo. Foto: ProRail

Brandende goederenlocomotief ontregelt treinverkeer Venlo

Een brandende locomotief heeft vanmorgen het treinverkeer rondom Venlo een aantal uren verstoord. De locomotief reed rond zeven uur door een stootblok, waarbij de gasleiding van een wissel werd beschadigd en er brand ontstond.

Ook het voorste deel van de locomotief vloog in brand. Er raakte niemand gewond bij het incident. Het ongeluk gebeurde op het emplacement van Venlo, een paar honderd meter vanaf het station. Een machinist was daar aan het rangeren om een goederentrein samen te stellen en reed met lage snelheid. Daardoor had hij genoeg tijd om weg te komen toen de brand uitbrak. Het ging om een diesellocomotief van DB Cargo.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na het ongeluk. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het treinverkeer van en naar Venlo kon een paar uur na de brand weer hervat worden.

Uitzonderlijk

De locomotief, die zich diep ingegraven heeft op het spoor, wordt dit weekend waarschijnlijk weggetakeld. Of er ook veel schade is aan het spoor, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het stootjuk in ieder geval vervangen moet worden en daarnaast de wisselverwarming. Het spoor zelf moet verder bekeken, maar mocht er al schade zijn, dan is dat volgens hem maar over een beperkte lengte. Het treinverkeer heeft daar geen last van, omdat er op die plek alleen gerangeerd wordt.

Stootjukken worden wel vaker geraakt, maar dat er ook brand bij ontstaat is volgens de woordvoerder uitzonderlijk. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De woordvoerder noemt twee mogelijke opties: een defect aan de trein of onoplettendheid van de machinist. Een andere oorzaak noemt hij onwaarschijnlijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Brandende goederenlocomotief ontregelt treinverkeer Venlo”

Pat Rick|04.01.19|11:16

Het incident gebeurde vlakbij het station. Op de foto, achter de loc, is nog het begin van het perron te zien. De foto is genomen vanaf de Sloterbeekstraat richting het centrum.

Dit zal de punctualiteit van de Maaslijn geen goed doen, waar DB-dochter Arriva er een puinhoop van maakt en nu DB zelf zelf dit ook letterlijk doet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brandende goederenlocomotief ontregelt treinverkeer Venlo | SpoorPro.nl
brandende locomotief Venlo. Foto: ProRail

Brandende goederenlocomotief ontregelt treinverkeer Venlo

Een brandende locomotief heeft vanmorgen het treinverkeer rondom Venlo een aantal uren verstoord. De locomotief reed rond zeven uur door een stootblok, waarbij de gasleiding van een wissel werd beschadigd en er brand ontstond.

Ook het voorste deel van de locomotief vloog in brand. Er raakte niemand gewond bij het incident. Het ongeluk gebeurde op het emplacement van Venlo, een paar honderd meter vanaf het station. Een machinist was daar aan het rangeren om een goederentrein samen te stellen en reed met lage snelheid. Daardoor had hij genoeg tijd om weg te komen toen de brand uitbrak. Het ging om een diesellocomotief van DB Cargo.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na het ongeluk. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het treinverkeer van en naar Venlo kon een paar uur na de brand weer hervat worden.

Uitzonderlijk

De locomotief, die zich diep ingegraven heeft op het spoor, wordt dit weekend waarschijnlijk weggetakeld. Of er ook veel schade is aan het spoor, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het stootjuk in ieder geval vervangen moet worden en daarnaast de wisselverwarming. Het spoor zelf moet verder bekeken, maar mocht er al schade zijn, dan is dat volgens hem maar over een beperkte lengte. Het treinverkeer heeft daar geen last van, omdat er op die plek alleen gerangeerd wordt.

Stootjukken worden wel vaker geraakt, maar dat er ook brand bij ontstaat is volgens de woordvoerder uitzonderlijk. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De woordvoerder noemt twee mogelijke opties: een defect aan de trein of onoplettendheid van de machinist. Een andere oorzaak noemt hij onwaarschijnlijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Brandende goederenlocomotief ontregelt treinverkeer Venlo”

Pat Rick|04.01.19|11:16

Het incident gebeurde vlakbij het station. Op de foto, achter de loc, is nog het begin van het perron te zien. De foto is genomen vanaf de Sloterbeekstraat richting het centrum.

Dit zal de punctualiteit van de Maaslijn geen goed doen, waar DB-dochter Arriva er een puinhoop van maakt en nu DB zelf zelf dit ook letterlijk doet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.