Proef: GVT rijdt met goederentrein tussen Changsha en Tilburg

GVT en Hunan Xiangou Express Co starten op 16 augustus met een proef waarbij een goederentrein van het Chinese Changsha naar Tilburg rijdt. Het voertuig komt zeventien dagen later aan in de Brabantse stad. Als het experiment goed verloopt, dan start er een wekelijkse treindienst tussen de steden, die op donderdag vanuit Changsha vertrekt.

Initiatiefnemer van de proef is de Chinese onderneming Hunan Xiangou Express Co, die al een treindienst aanbiedt naar het Duitse Duisburg. De trein volgt noordelijke routes en gaat daarom vanuit Manzhouli in plaats van Alashankou naar Rusland. De totale afstand is 12912 kilometer.

Spoordienst

GVT startte samen met Chinese partner CDIRS in 2016 al een spoordienst tussen Tilburg en Chengdu. Dit is een directe spoordienst over een afstand van 11.000 kilometer. De totale rit duurt 15 dagen en de trein kan ongeveer 41 containers meenemen.

De treindienst tussen Changsha en Tilburg heeft een grotere capaciteit van maar liefst 50 containers. GVT Intermodal neemt vanaf dit moment boekingen aan”, licht Jialu Zhang van GVT toe.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.