Machinist, Rotterdam Rail Feeding

Start nieuwe containershuttle Rotterdam-Venlo

Mthode en Trimodal zijn maandag een nieuwe containershuttle gestart tussen de APM 2 terminal op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en Cabooter in Venlo. Daardoor kan het containervervoer per spoor weer groeien na de recente krapte aan terminalslots op de Maasvlakte.

Deze containershuttle biedt een oplossing voor de lange wachttijden voor de regio Venlo om vracht per trein af te voeren naar Rotterdam.

Containershuttle

Eigenaar Thom Derks van Mtode start samen met intermodal operator Trimodal drie keer per week een containershuttle tussen APM2 terminal op de Tweede Maasvlakte en de Cabooter terminal in Venlo. Mtode is gespecialiseerd in het verbinden van marktpartijen, operatoren en spoorvervoerders. Rotterdam Rail Feeding voert de nieuwe shuttledienst uit.

Bij succes gaat de frequentie omhoog naar zes omlopen per week. Een maand geleden was er sprake van krapte aan terminalslots op de Maasvlakte. De wachttijden om de volumes op de trein te krijgen was voor verladers in de regio Venlo opgelopen tot maar liefst veertien dagen.

Spoordienst

De verwachting is dat met deze nieuwe dienst het containervervoer tussen Rotterdam en Venlo fors groeit. De nieuwe spoorshuttle haalt vierhonderd en later achthonderd trucks per week van de weg.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.