Railrelease, Rotterdam

Rail Force One nieuwe spoorgoederenvervoerder

Rail Force One uit Pernis start begin juli met de eerste commerciële rit als spoorgoederenvervoerder. ProRail meldt dat ons land daarmee in totaal 23 spoorgoederenvervoerders telt. Rail Force One is onderdeel van de Rail Innovators Holding, waar ook Raillogix, RailRelease en Rail Brokers onderdeel van uit maken.

De ondernemingen van de Rail Innovators Holding bieden verschillende diensten aan voor het spoorgoederenvervoer, zoals het verhuren van wagons en locomotieven en het verzorgen van transporten. Met Rail Force One erbij komt daar ook het uitvoeren van internationale spoordiensten bij. De bedrijven hebben als gezamenlijke doel om de flexibiliteit binnen het railgoederenvervoer te vergroten en zo transport over het spoor  aantrekkelijker te maken.

Treinpaden

ProRail verdeelt de treinpaden onder de diverse spoorvervoerders. Om grensoverschrijdende treindiensten mogelijk te maken werkt de spoorbeheerder samen met Europese spoorpartners, zoals het Duitse DB Netze AG, het Franse SNCF Réseau (SNCF) en het Slovaakse ŽSR.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.