Londen-China goederentrein staat symbool voor ‘post-Brexit tijdperk’

De terugreis van de treindienst China-Londen staat symbool voor het handelstijdperk na de Brexit voor het Verenigd Koninkrijk. Volgeladen met producten die variëren van whisky tot vitamines, van farmaceutische tot babyproducten, is de goederentrein van DB Cargo aan zijn reis van maar liefst 12.000 kilometer begonnen. 
De trein zal over drie weken aankomen in de stad Yiwu in de oostelijke provincie Zhe Jiang in China. Dat meldt vakblad RailFreight.com.

Het voertuig is vertrokken vanuit de haven London Gateway in Essex onder belangstelling van diverse Britse en Chinese hoogwaardigheidsbekleders. 

Zij keken toe hoe de laatste drie containers werden geladen voordat de goederentrein kon vertrekken. De trein keert terug nadat drie maanden daarvoor de eerste trein tussen China en het Verenigd Koninkrijk aankwam in Londen.

Zijderoute

Met de nieuwe treindiensten naar Europa wil China de oude Zijderoute nieuw leven inblazen en de economie stimuleren. De Zijderoute is van oudsher het stelsel van karavaanroutes bedoeld waarlangs eeuwenlang handel werd gedreven tussen de Middellandse Zee en het oosten van China. In 2016 werd een recordaantal van ongeveer 40.000 containers vervoerd over de Zijderoute. Naar verwachting zal het volume tot 2020 toenemen tot 100.000 containers.

Lees het gehele verhaal op RailFreight.com.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.