Spoorgoederenvervoerder GTS

Nieuwe spoorgoederenverbinding tussen Moerdijk en Italië

Spoorgoederenvervoer GTS Group gaat vanaf 13 februari drie keer per week diensten verzorgen tussen haven Moerdijk en het Italiaanse Piacenza. Met deze rondritten worden met name de provincies Noord-Brabant en Zeeland bediend. Ook sluiten ze aan op de ferrydiensten van A2B naar Engeland. Het is de bedoeling dat er halverwege september zes keer per week tussen de twee steden wordt gereden.

“De nieuwe treinverbinding sluit perfect aan op de bestaande verbindingen van GTS op Rome, Napels en Bari en ferrydiensten op het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Turkije”, aldus directeur Nick Ahsman van GTS Nederland. De spoorgoederenvervoerder biedt intermodale diensten aan met eigen 45FT containers PW HC die zij van terminal naar terminal vervoert. De onderneming breidt daarnaast haar rondritten vanuit de Rotterdamse Botlek uit van drie naar vijf per week.

Spoordiensten

Directeur Ferdinand van den Oever van Havenbedrijf Moerdijk: “Voor onze ambities is het van zeer groot belang dat de haven goede spoorverbindingen heeft. De nieuwe dienst van GTS Group op Piacenza draagt daar aan bij. Het aantal spoorverbindingen in Moerdijk groeit op dit moment snel en levert een bijdrage aan de verdere verduurzaming van onze haven door het stimuleren van meer vervoer van goederen over water en spoor.”

Directeur Luc Smits van Combined Cargo Terminals (CCT): “De gezamenlijke voorbereiding door GTS, A2B-online en CCT maakt duidelijk dat als men met elkaar de schouders ergens onder zet bestaande concepten versterkt kunnen worden door multimodale oplossingen. Door de nieuwe dienst worden de verbindingen vanaf Moerdijk naar Italië verdubbeld en bieden we de gezamenlijke klanten betrouwbare en efficiënte multimodale verbindingen met hoge frequentie.”

CCT heeft in Moerdijk faciliteiten voor overslag en opslag van van containers, breakbulk en stukgoed. Het bedrijf investeerde onlangs in een nieuwe kraan om de afhandeling van de containers nog efficiënter te laten verlopen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.