Goederentrein, DB Schenker Rail, Betuweroute

DB Schenker Rail heet voortaan DB Cargo

DB Schenker Rail is deze maand hernoemd tot DB Cargo. Alle spoorbedrijven die DB Schenker Rail in hun naam hebben, gaan voortaan het DB-logo voeren. De ondernemingen worden tegen het einde van het jaar opgenomen in de nieuwe naamstructuur.

De passagiers- en goederendivisies van Deutsche Bahn zijn in augustus 2015 gecombineerd in de Verkeer- en Transportdivisie. “Het doel is om het productportfolio en de service aan onze klanten te verbeteren. Het is de bedoeling dat de railafdelingen samenwerken om dat doel te bereiken”, aldus hoofd Verkoop Andreas Busemann.

DB logo

Doordat zowel het passagiers- als goederenvervoer het DB logo gaan voeren, vallen straks alle activiteiten van Deutsche Bahn onder een merk. Naast de verandering van het logo vindt er ook een verandering in de structuur plaats, doordat goederenvervoer en wegtransport in de organisatie van elkaar wordt gescheiden. Het internationale wegtransport voert de naam DB Schenker, terwijl het spoorgoederenvervoer voortaan DB Cargo heet.

“Hoewel we aparte namen voeren voor het wegtransport en spoorgoederenvervoer, gaan we wel verder met het aanbieden van geïntegreerde services in Europa om aan de behoeften van de markt en onze klanten te voldoen”, aldus Busemann.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.