Goederentrein, DB Schenker Rail, Betuweroute

OM wil boete DB Schenker vanwege onveilig transport gevaarlijke stoffen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechter in Rotterdam 250.000 euro boete geëist tegen DB Schenker Rail vanwege het meerdere malen vervoeren van gevaarlijke stoffen over het spoor in strijd met de regels. De vervoerder transporteerde bijvoorbeeld chloor in combinatie met andere gevaarlijke stoffen. Ook werd er met de trein op een bepaald moment zo’n 30 kilometer te hard gereden. Dit alles gebeurde in 2011, zonder dat enige betrokken instantie er vanaf wist. “Gezien de gevaarzetting, het aantal feiten, de lakse houding van DBS en het lange strafblad van deze verdachte is een geldboete van 250.000 euro passend”, aldus het OM.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OM wil boete DB Schenker vanwege onveilig transport gevaarlijke stoffen | SpoorPro.nl
Goederentrein, DB Schenker Rail, Betuweroute

OM wil boete DB Schenker vanwege onveilig transport gevaarlijke stoffen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechter in Rotterdam 250.000 euro boete geëist tegen DB Schenker Rail vanwege het meerdere malen vervoeren van gevaarlijke stoffen over het spoor in strijd met de regels. De vervoerder transporteerde bijvoorbeeld chloor in combinatie met andere gevaarlijke stoffen. Ook werd er met de trein op een bepaald moment zo’n 30 kilometer te hard gereden. Dit alles gebeurde in 2011, zonder dat enige betrokken instantie er vanaf wist. “Gezien de gevaarzetting, het aantal feiten, de lakse houding van DBS en het lange strafblad van deze verdachte is een geldboete van 250.000 euro passend”, aldus het OM.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.