IJzeren Rijn, spoorlijn,

‘Doorbraak in plannen voor heropening IJzeren Rijn’

De Vlaamse regering wil de spoorverbinding IJzeren Rijn weer nieuw leven inblazen. Dat blijkt uit een interview van de Vlaamse minister voor Mobiliteit Ben Weyts met de Vlaamse editie van Metro. De IJzeren Rijn is de oude spoorverbinding van Antwerpen via Roermond naar het Duitse Ruhrgebied.

Volgens Weyts zijn alle betrokken partijen zijn bereid om geld te investeren in een grootschalige studie naar de drie tracés die op tafel liggen.

Spoorverbinding

De spoorverbinding, die dateert uit de negentiende eeuw, verbindt het Duitse Mönchengladbach via het Limburgse Weert en Roermond naar de haven van Antwerpen. Een groot deel van de route is inmiddels buiten gebruik. De Vlaamse regering wil de route al jaren heropenen, maar zou daarbij op verzet stuitten vanuit Nederland en Wallonië.

De verbinding met het Duitse Ruhrgebied is erg belangrijk voor de haven van Antwerpen. België beschuldigde de Nederlandse regering vertragingstechnieken aan te wenden om de Rotterdamse haven te beschermen.

Lees ook:

Schapen grazen spoorlijn IJzeren Rijn schoon

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.