DB Schenker Rail

Goederentreinen DB Schenker gestremd door sneeuwval

Goederentreinen van DB Schenker zijn zondag en maandagochtend stil komen staan door overvloedige sneeuwval en strenge vorst. Sneeuwploegen maakten de emplacementen Maasvlakte West en Oost weer vrij. De Maasvlakte vervult een cruciale rol in het vervoer van kolen, ertsen en containers. Ook het treinverkeer naar de haven van Amsterdam is weer hersteld.

Het heuvelproces Kijfhoek werd ook verstoord door de winterse omstandigheden. Zowel treinen met een nationale als internationale bestemming kwamen stil te staan.

Wisselstoringen

DB Schenker liep een achterstand op door de verstoringen op de terminals in de haven van Rotterdam.

Het treinverkeer van en naar de Maasvlakte in Rotterdam kwam zondag stil stil staan. Ook diverse wisselstoringen in de regio Amsterdam leidden zondag en maandagochtend tot een onderbreking van de treindiensten. Daardoor ontstonden vertragingen. Maandag waren er in heel Nederland wisselstoringen. Dat veroorzaakte overlast in de bediening van terminals en bij spooraansluitingen in Delfzijl en Leusden.

Grensovergangen

Voor de rest van de week worden opnieuw winterse omstandigheden verwacht. Nieuwe sneeuw in combinatie met aanhoudende vorst kan daarbij zorgen voor storingen aan infrastructuur of treinen. DB Schenker kan helaas niet uitsluiten dat deze winterse omstandigheden leiden tot verstoring van haar dienstverlening.

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.