Station Roosendaal

Lekkende goederenwagon legt treinverkeer uren stil

Het treinverkeer rond Roosendaal is dinsdag aan het einde van de ochtend enkele uren verstoord geweest door een lekkende goederenwagon net buiten het station van Roosendaal. Uit de wagon lekte methanol, een vorm van alcohol.

Het gaat om een resthoeveelheid, die uit de wagon druppelt, zo meldde een politiewoordvoerder.

Dichten lek

Het station is uit voorzorg ontruimd geweest. Na korte tijd kon het stationsplein weer vrijgegeven worden voor busverkeer. Toen het lek gedicht was, kon de wagon afgevoerd worden en werd het treinverkeer hervat. Dat gebeurde in de loop van de middag.

Vorige maand was er vergelijkbaar incident bij Roosendaal. Toen lekte er korte tijd zoutzuur uit een goederenwagon op het rangeerterrein. Het lek was snel gedicht en het treinverkeer heeft er geen last van gehad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.