Schiphol

Breuk in kabel veroorzaakte storing Schiphol

Station Schiphol Airport. NS

Een breuk in een kabel is de oorzaak van de treinstoring bij Schiphol maandag, laat ProRail weten. Door de storing reden gister (11 maart) een groot gedeelte van de dag minder treinen van en naar de luchthaven. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling, aldus een woordvoerder van ProRail.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie SpoorPro

1 reactie op “Breuk in kabel veroorzaakte storing Schiphol”

Marc Busio|12.03.24|10:21

Wekenlang werkzaamheden, structurele vertragingen op de HSL vanwege snelheidsbeperkingen en dan ook nog eens dit soort urenlange verstoringen waardoor de bereikbaarheid van de nationale luchthaven sterk belemmerd wordt. De vervoersstroom van passagiers van en naar Schiphol is nog maar een van de weinigen waarmee het spoor een waardevolle bijdrage aan de mobiliteit kan leveren. Als NS en ProRail niet in staat zijn om de kwaliteit daarvan op peil te houden dan ziet het er somber uit voor de sector

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Breuk in kabel veroorzaakte storing Schiphol | SpoorPro.nl
Schiphol

Breuk in kabel veroorzaakte storing Schiphol

Reizigers naar Station Schiphol Airport werden de afgelopen maanden vaak geconfronteerd met uitval en vertragingen. NS

Een breuk in een kabel is de oorzaak van de treinstoring bij Schiphol maandag, laat ProRail weten. Door de storing reden gister (11 maart) een groot gedeelte van de dag minder treinen van en naar de luchthaven. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling, aldus een woordvoerder van ProRail.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie SpoorPro

2 reacties op “Breuk in kabel veroorzaakte storing Schiphol”

Marc Busio|12.03.24|10:21

Wekenlang werkzaamheden, structurele vertragingen op de HSL vanwege snelheidsbeperkingen en dan ook nog eens dit soort urenlange verstoringen waardoor de bereikbaarheid van de nationale luchthaven sterk belemmerd wordt. De vervoersstroom van passagiers van en naar Schiphol is nog maar een van de weinigen waarmee het spoor een waardevolle bijdrage aan de mobiliteit kan leveren. Als NS en ProRail niet in staat zijn om de kwaliteit daarvan op peil te houden dan ziet het er somber uit voor de sector

Patrick EHV|19.03.24|12:00

ZSM de Noord-Zuidlijn doortrekken. Men is te afwachtend en er wordt alleen nog maar over gepraat. ProRail is single-point-of-failure en er moet redundantie komen in de OV-verbinding rond de nationale luchthaven. Bureaus en mensen hebben er veel over vergaderd en er goed aan verdiend maar de treinreiziger staat in de kou. Als Schiphol iets voor het milieu wil doen, kan het hier leiderschap tonen ipv luchtvaart/maatschappijen/reizigers te frustreren. Dus actie graag!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.