ICE naar Frankfurt/Main

Mogelijk geen treinverkeer tussen Nederland en Duitsland door staking

ICE ter hoogte van Bennekom richting Frankfurt/Main (foto ter illustratie). Rob Dammers/Flickr

Als in heel Duitsland wordt gestaakt op het spoor, is er ook geen treinverkeer mogelijk tussen Nederland en Duitsland. Daarvoor waarschuwt de NS, nadat de Duitse machinistenvakbond GDL maandag opnieuw een Duitse staking aankondigde.

De actie begint in de nacht van woensdag op donderdag en gaat 35 uur duren. Onder meer de IC Berlijn en de ICE International-treinen van en naar Duitsland rijden niet als de treinstaking in heel Duitsland plaatsvindt.

Bij eerdere grote stakingen op het Duitse spoor werd het internationale treinverkeer tussen Nederland en Duitsland ook verstoord. De maandag aangekondigde staking is de vijfde in een slepend conflict tussen de vakbond en staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zijn van de staking, maar DB verwacht een “enorme impact” op de dienstregeling. Vakbondsleden van GDL willen met de werkonderbreking een hoger loon en een kortere werkweek afdwingen.

Lees ook:

Auteur: Redactie SpoorPro

1 reactie op “Mogelijk geen treinverkeer tussen Nederland en Duitsland door staking”

Marc Busio|05.03.24|10:39

Dit laat maar weer eens zien dat de trein geen realistisch alternatief is voor de auto of het vliegtuig als het op internationaal reizen aankomt en dat zal het ook nooit worden, hoe hard dat door sommigen ook geroepen wordt. Al het geld dat je er in steekt is in feite weggegooid want de achterstand die dit vervoerssysteem heeft opgelopen is nooit meer in te halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.