Biodiverse berm langs het spoor

ProRail kan duizenden kilometers berm biodivers maken

Een biodiverse berm langs een spoor in Weert Nancy Meuwisse

De duizenden kilometers aan bermen langs treinsporen kunnen een grotere bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Nederland, denken onderzoekers van het Naturalis Biodiversity Center. In opdracht van ProRail hebben ze een stapsgewijze aanpak bedacht om de rijkdom aan plantensoorten langs sporen en wegen te vergroten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “ProRail kan duizenden kilometers berm biodivers maken”

A C F Sierts|23.02.24|19:35

Kunnen die natuurdiversiteitsontwikkaars misschien ff een klein, mooi & lief maar uiterst giftig plantje researchen waar spoordijkdassen acuut de pleuritis van krijgen? Altijd in kansen denken ;-)

A C F Sierts|23.02.24|19:46

Opmerking voor de auteur / redactie:

De bewering “In het verleden heeft de aanleg van spoorlijnen de biodiversiteit vooral geschaad, doordat deze soms dwars door natuurgebieden werden gelegd en deze hebben versnipperd. Daardoor kwamen dieren in een onnatuurlijk klein gebied te leven”

… is FLAGRANT ONJUIST – om niet te zeggen een schandelijke leugen. Dit probleem geldt wél voor autowegen, maar NADRUKKELIJK NIET voor spoorlijnen. Integendeel zelfs. En daar is genoeg literatuur over te vinden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.