Montmeló

Vier doden en drie gewonden door treinongeval Spanje

Een trein in Montmeló, ter hoogte van Barcelona. Ter illustratie. Natan Rubio / Shutterstock

Vier mensen zijn zondag om het leven gekomen en drie anderen raakten gewond toen ze een spoorweg overstaken en daarbij door een trein geraakt werden. Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur in de buurt van Montmeló, een Spaanse gemeente zo’n twintig kilometer ten noorden van Barcelona.

Volgens de hulpdiensten kwamen drie mensen ter plaatse om het leven, een vierde persoon stierf in het ziekenhuis na een hartstilstand.

Spaanse media melden dat zondagavond in de buurt een muziekfestival werd gehouden. “We hebben gezocht naar mogelijke andere slachtoffers. We hebben niemand anders gevonden. We hebben ook geholpen het gebied te evacueren en de gewonden naar de ambulances te brengen”, schreef de regionale brandweer op X, voorheen Twitter.

Hulpdiensten stuurden negen ambulances en een helikopter. De ongeveer 170 mensen aan boord van de trein hadden geen medische bijstand nodig. Het treinverkeer langs een deel van de lijn werd na het dodelijke ongeval opgeschort.

De Spaanse minister van Transport Raquel Sánchez bood haar condoleances aan aan de families van de slachtoffers en sprak op sociale media haar steun uit voor de hulpverleners die “met deze zeer moeilijke situatie” te maken hadden.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / SpoorPro.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.