Brussel Centraal Station

European Sleeper mikt op 2023 voor eerste nachttrein naar Praag

Brussel Centraal Station2017, pxhere

European Sleeper hoopt volgend jaar zijn eerste nachttrein tussen Brussel en Praag te laten rijden. De dienst die ook langs Amsterdam en Berlijn voert, had eigenlijk al in april al opgestart moeten worden maar werd vervolgens meermaals uitgesteld.

European Sleeper-medeoprichter Elmer van Buuren sprak afgelopen zomer tijdens RailTech Europe nog over de vertraging. Hij zei toen dat vooral de moeilijkheden rond het financieren van rollend materieel voor oponthoud zorgen.

Ook dinsdag rept European Sleeper over de beschikbaarheid van nachttrein-rijtuigen als de “meest uitdagende” factor. De uitvoerder zegt on onderhandeling te zijn “met verschillende onderaannemers” hierover.

“Het veiligstellen van toegang tot kwalitatieve slaaprijtuigen is cruciaal om meer nachttreinen op de rails te krijgen. We bereiden zowel de aankoop van gerenoveerde tweedehands rijtuigen voor als volledig nieuwe”, aldus European Sleeper.

De aanbieder mikt naar eigen zeggen op een beter ruimte aanbod dan in de gemiddelde nachttrein. De comfortniveaus die European Sleeper in gedachten heeft zijn luxe slaaprijtuigen met en-suite badkamers en toiletten, couchettes met een gezinsvriendelijke opstelling en reguliere cabines, maar dan met extra privacy. Uit onlangs gepubliceerd onderzoek bleek dat mensen eerder geneigd zijn om de nachttrein te nemen als de privacy op orde is.

Tenslotte deelt European Sleeper een update over het aantal nieuwe investeerders. Sinds de afgelopen sharefunding rondde zijn er bijna 1.400 deelnemers bijgekomen, waardoor de coöperatie nu uit 1.700 investeerders bestaat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.