Een dode en 12 gewonden na treinontsporing Oostenrijk

Bij de ontsporing van een regiotrein in Oostenrijk zijn maandagmiddag 12 gewonden gevallen van wie drie er ernstig aan toe zijn. Ook is er een dodelijk slachtoffer te betreuren. Het is nog onduidelijk waardoor de trein uit het spoor is gelopen.

Volgens berichtgeving van de Oostenrijkse spoorbedrijf ÖBB gebeurde het incident op de Pottendorflijn in de gemeente Münchendorf, even ten zuiden van de hoofdstad Wenen. De trein in kwestie is er een van de Oostenrijks-Hongaarse vervoerder Raaberbahn. Volgens verschillende berichtgeving zou de trein rond 16.00 uur uit de rails gelopen zijn. Op foto’s is te zien dat twee treinstellen op hun kant terecht zijn gekomen.

ÖBB zegt dat de schade aan de infrastructuur significant is. Het bedrijf kan op dit moment nog niet inschatten hoe lang de reparatie in beslag zal nemen. Passagierstreinen en het goederenvervoer worden omgeleid. Voor reizigers in de regio worden bussen ingezet. Hoe lang deze situatie nog aanhoudt, kan ÖBB ook nog niet zeggen.

Raaberbahn heeft in een verklaring op zijn website gezegd met droevenis kennis te hebben genomen van het incident. Het bedrijf heeft de familie en nabestaanden van het dodelijke slachtoffer zijn condoleances aangeboden. ÖBB heeft een vergelijkbare verklaring afgegeven.

Dit artikel is afkomstig van RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.