Renfe-train-on-viaduct

Renfe en luchtvaartmaatschappij Iberia breiden Train & Fly-programma uit

foto: Renfe

Renfe en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia hebben deze week een uitbreiding van hun Train & Fly-programma aangekondigd. Met de stap worden negen extra steden toegevoegd aan de lijst van plaatsen waar reizigers kunnen opstappen voor hun treinrit en aansluitende vliegreis. 

Voortaan zal het ook voor mensen in Valencia, Alicante, León, Palencia, Pamplona, Salamanca, Albacete, Zamora en Ourense mogelijk zijn om met één ticket naar de internationale luchthaven van Madrid te reizen, om daar met datzelfde ticket op het vliegtuig te stappen. Dat was al mogelijk vanuit Zaragoza, Seville, Malaga, Córdoba en Valladolid. Van het Train & Fly-ticket zijn enkeltjes en retourkaartjes te krijgen.

Renfe en Iberia verwachten dat dit jaar zo’n 100.000 reizigers gebruik zullen maken van het combiticket. Het kaartje is een aanvulling op het zogeheten Combinado Cercanías-bewijs, dat mensen die landen in Madrid in staat stelt om met hun kaartje voor de langeafstandstrein kosteloos van het openbaar vervoer in Madrid gebruik te maken.

Volgens de bedrijven heeft het Train & Fly-programma ook veel toegevoegde waarde voor toeristen, die nu gemakkelijker op meer plekken kunnen komen en zo meer van het land en de verschillende Spaanse steden te zien krijgen.

Dit artikel is eerder verschenen op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Renfe en luchtvaartmaatschappij Iberia breiden Train & Fly-programma uit | SpoorPro.nl
Renfe-train-on-viaduct

Renfe en luchtvaartmaatschappij Iberia breiden Train & Fly-programma uit

foto: Renfe

Renfe en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia hebben deze week een uitbreiding van hun Train & Fly-programma aangekondigd. Met de stap worden negen extra steden toegevoegd aan de lijst van plaatsen waar reizigers kunnen opstappen voor hun treinrit en aansluitende vliegreis. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.