Trein in Holthees stilgezet om verdachte situatie, foto: ANP

Geen explosief gevonden in stilgezette Arriva-trein bij Holthees

Bron: ANP, voor éénmalig gebruik!

De politie is woensdag aan het einde van de middag massaal uitgerukt naar een Arriva-trein bij  een overweg in het Brabantse Holthees na een melding van een explosief in de trein. Dat bleek een paar uur later loos alarm. Kort voor acht uur ging de trein weer rijden.

De trein van Arriva was vanuit Nijmegen op weg naar Venlo met zo’n honderd reizigers. Op het station in Nijmegen belde iemand de hulpdiensten met de melding dat melding er mogelijk een verdacht pakketje was meegenomen in de trein. Dat heeft de Veiligheidsregio Brabant-Noord aan het ANP laten weten. De politie liet de trein bij Holthees stilzetten en rukte massaal uit. Ook stonden een arrestatieteam, brandweer en ambulances voor de zekerheid klaar.

‘Storm in een glas water’

Agenten doorzochten de gehele trein met hulp van speurhonden. Alle inzittenden van de trein werden gefouilleerd en mochten daarna de trein verlaten. Nadat de zoektocht niets opgeleverd had, konden de passagiers omstreeks 19.45 uur weer instappen om hun reis te vervolgen. Er is niemand aangehouden. “Een storm in een glas water”, aldus de veiligheidsregio.

Eén van de passagiers vertelde dat er geen paniek is geweest. “We schrokken wel toen we hoorden dat we onze handen omhoog moesten doen. Dat was toen de trein doorzocht moest worden. Maar dat was het. Eigenlijk was het best gezellig in onze coupé.” Volgens haar stopte de trein kort na 16.00 uur en was niet helemaal duidelijk waarom. Zij was op weg naar Venray. “We waren er dus bijna”.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

1 reactie op “Geen explosief gevonden in stilgezette Arriva-trein bij Holthees”

Marc Busio|03.02.22|09:53

Zoals gebruikelijk in Nederland:”Much to do about nothing”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.