Lex van der Poel van Dual Inventive op InnoTrans 2018

Video: Dual Inventive wil hogere beschikbaarheid spoor met IoT-technologie

Technologiebedrijf Dual Inventive toonde vorige week op spoorbeurs InnoTrans in Berlijn voor de Nederlandse spoorsector bekende producten, maar ook nieuwe producten. “Zoals wij hier staan met Strukton Rail brengen we de spoorbeschikbaarheid naar 100 procent,” zegt directeur Lex van der Poel van Dual Inventive.

Dual Inventive had bekende producten meegenomen naar de spoorbeurs in Berlijn, zoals de gerestylde Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 Remote Control (ZKL 3000 RC). Daarnaast had het spoorbedrijf ook nieuwe producten meegenomen, zoals het volledig draadloze beveiligingssysteem Automatic Track Warning System 3000 (ATWS 3000) en het nieuwe track en trace-systeem TRT 3000.

Materieel

TRT 3000 kan gebruikt worden om bewegend materieel te volgen. “We hebben een paar innovaties meegenomen, waarvan wij verwachten dat ze ons erg gaan helpen in de komende periode,” vertelt Van der Poel.

“TRT 3000 helpt bij het belangrijkste deel van assetmanagement: weten waar je materieel uithangt. Het systeem is ontwikkeld voor het volgen van gevaarlijke goederen op het spoor. Het systeem vertelt niet alleen waar de wagon is, het geeft daarbij ook informatie over de omgeving van het materieel, zoals temperatuur en trillingen.”

Technologie

Vakbeurzen zoals InnoTrans geven Dual Inventive de mogelijkheid om producten aan een breed publiek te laten zien. “Hier komt de wereld bij elkaar,” zegt Van der Poel. “Samen met Strukton laten we hier zien hoe technologie kan bijdragen aan een beter proces van het managen van assets, om zo het spoor naar 100 procent beschikbaarheid te brengen.”

Bekijk de video hier:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.