Railforum organiseert allereerste editie van de Raildagen

Raildagen
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus vinden voor de eerste keer door heel Nederland de Raildagen plaats. Raildagen / Railforum

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september openen in Nederland en Duitsland ruim 200 locaties in het kader van de Raildagen de deuren. De dag wordt georganiseerd om mensen enthousiast te maken om in de spoorsector te werken, maar de Raildagen bieden ook spoorprofessionals en geïnteresseerden een divers inkijkje in de spoorkeuken.

Het initiatief van de Raildagen is in 2022 in Duitsland ontstaan. Daar wordt dit jaar voor de tweede keer de Tag der Schiene georganiseerd. De interesse van de Nederlandse spoorsector was direct gewekt en zodoende organiseert het kennisnetwerk Railforum dit jaar voor de allereerste keer in september de Raildagen.

De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt. Zoals Wim van de Camp, oud-ambassadeur van het Europees Jaar van het Spoor, eerder zei: “We willen meer jongeren in de trein, maar ook als collega’s in de sector.”

Raildagen
De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt.

De Raildagen vinden dit jaar plaats tijdens de European Mobility Week (16-22 september 2023). Het doel is om de voordelen van het spoor te promoten en het nog populairder te maken. Daarnaast staan op de Raildagen de vakmensen in de branche centraal. “Deze medewerkers laten vol trots zien wat ze doen en werven zo hun toekomstige collega’s.”

Enkele voorbeelden van werkplaatsen en locaties die op 15 en 16 september de deuren openen zijn Alstom, Strukton Rail, voestalpine Track Solutions en VolkerRail maar ook vervoerders zoals Arriva, HTM en RET en de befaamde Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail.

Europese Raildagen

Hoewel de Raildagen nog moeten plaatsvinden in september, hebben omliggende landen ook al hun interesse getoond. “We krijgen vragen over de Raildagen vanuit verschillende landen”, zegt Corina de Jongh, directeur bij Railforum tegen SpoorPro.

Volgens de Jongh wordt er nu al achter de schermen samengewerkt tussen de Raildagen en Tag der Schiene om de spoordagen vanaf volgend jaar op Europees niveau uit te rollen. De Jongh: “De sector in heel Europa moet weer trots worden op de eigen innovaties. Het mag gezien worden.” De Raildagen 2024 zijn tijdens de European Mobility Week, op 20 en 21 september 2024.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Railforum organiseert allereerste editie van de Raildagen | SpoorPro.nl

Railforum organiseert allereerste editie van de Raildagen

Raildagen
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus vinden voor de eerste keer door heel Nederland de Raildagen plaats. Raildagen / Railforum

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september openen in Nederland en Duitsland ruim 200 locaties in het kader van de Raildagen de deuren. De dag wordt georganiseerd om mensen enthousiast te maken om in de spoorsector te werken, maar de Raildagen bieden ook spoorprofessionals en geïnteresseerden een divers inkijkje in de spoorkeuken.

Het initiatief van de Raildagen is in 2022 in Duitsland ontstaan. Daar wordt dit jaar voor de tweede keer de Tag der Schiene georganiseerd. De interesse van de Nederlandse spoorsector was direct gewekt en zodoende organiseert het kennisnetwerk Railforum dit jaar voor de allereerste keer in september de Raildagen.

De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt. Zoals Wim van de Camp, oud-ambassadeur van het Europees Jaar van het Spoor, eerder zei: “We willen meer jongeren in de trein, maar ook als collega’s in de sector.”

Raildagen
De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt.

De Raildagen vinden dit jaar plaats tijdens de European Mobility Week (16-22 september 2023). Het doel is om de voordelen van het spoor te promoten en het nog populairder te maken. Daarnaast staan op de Raildagen de vakmensen in de branche centraal. “Deze medewerkers laten vol trots zien wat ze doen en werven zo hun toekomstige collega’s.”

Enkele voorbeelden van werkplaatsen en locaties die op 15 en 16 september de deuren openen zijn Alstom, Strukton Rail, voestalpine Track Solutions en VolkerRail maar ook vervoerders zoals Arriva, HTM en RET en de befaamde Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail.

Europese Raildagen

Hoewel de Raildagen nog moeten plaatsvinden in september, hebben omliggende landen ook al hun interesse getoond. “We krijgen vragen over de Raildagen vanuit verschillende landen”, zegt Corina de Jongh, directeur bij Railforum tegen SpoorPro.

Volgens de Jongh wordt er nu al achter de schermen samengewerkt tussen de Raildagen en Tag der Schiene om de spoordagen vanaf volgend jaar op Europees niveau uit te rollen. De Jongh: “De sector in heel Europa moet weer trots worden op de eigen innovaties. Het mag gezien worden.” De Raildagen 2024 zijn tijdens de European Mobility Week, op 20 en 21 september 2024.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.