NS gaat dit weekend opnieuw onderhandelen over nieuw cao

PxherePxhere

De NS heeft besloten om toch weer aan te schuiven aan de onderhandelingstafel over een betere cao voor NS-personeel. De nieuwe onderhandelingen tussen NS en de vakbonden zullen zaterdag van start gaan. Als de gesprekken positief verlopen, gaan de onderhandelingen op zondag verder.

Woensdag werden de gesprekken tussen de vakbonden FNV, CNV, VVMC en NS hervat, maar donderdag bleek dat er nog onvoldoende vertrouwen was voor een totstandkoming van een nieuwe cao. Omdat de onderhandelingen donderdag niet tot een succes hebben geleid, besloten de vakbonden en het NS-personeel om op vrijdag opnieuw te staken.

Nog steeds uitonderhandeld

Onlangs zei FNV-onderhandelaar Henri Janssen tegenover partnersite OVPro.nl over de recent stukgelopen onderhandelingen: “Vooralsnog gaan we door met het organiseren van de acties. De verschillen zijn nog veel te groot en zijn dus nog steeds uitonderhandeld.”

Het treinverkeer in Nederland ligt vrijdag nagenoeg volledig plat vanwege een nieuwe staking. Dinsdag en donderdag zijn er wederom acties aangekondigd, maar die kunnen nog voorkomen worden als alle partijen dit weekend een akkoord weten te bereiken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.