Politie-agenten bij een afzetlint

Weekend vol incidenten voor NS-personeel, van verdachte koffer tot steekwapen

Het was een roerig weekend voor NS-medewerkers. Op Utrecht Centraal vonden twee incidenten plaats waar de politie aan te pas moest komen: een verdachte koffer en een bedreiging met een steekwapen aan het adres van NS-personeel. In Deurne (Noord-Brabant) werd een conductrice bedreigd en bij haar keel gegrepen, nadat ze een man aansprak op zwartrijden.

Op zaterdagavond 7 mei werd melding gedaan van een verdachte koffer op Utrecht Centraal. De stationshal en een deel van de perrons van het station werden uit voorzorg door de politie ontruimd. Hierdoor was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. Het Team Explosieven Verkenning werd opgeroepen voor onderzoek. Het bleek loos alarm.

Diezelfde avond vond in de omgeving van Deurne, in Oost-Brabant, ook een incident plaats. Een man zou een conductrice hebben bedreigd en bij de keel hebben gegrepen nadat hij betrapt was op zwartreizen. De melding kwam iets na half 8 binnen. De man was bij aankomst van de trein in Deurne ervandoor gegaan en werd korte tijd later aangehouden.

Bedreiging met steekwapen

Op zondag 8 mei was het opnieuw een dag vol onrust voor het spoorwegpersoneel. Op Utrecht Centraal werden NS-medewerkers rond 13.15 uur bedreigd met een steekwapen op Utrecht Centraal. Een 35-jarige man uit Oude-Tonge is bij zijn aanhouding in zijn been geschoten door de politie. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Politieagenten zagen de verdachte lopen op de Laan van Puntenburg. Tijdens de aanhouding voelde een van de agenten zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. De man raakte daarbij gewond en kon uiteindelijk worden overmeesterd, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het vuurwapengebruik van de politie waarbij de verdachte gewond is geraakt. Dit onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie. Dit is gebruikelijk in dergelijke situaties.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen van de bedreiging met het steekwapen. Mensen die het incident hebben gezien, de verdachte hebben zien lopen en / of zijn aangesproken, dan wel bedreigd zijn door de verdachte, worden opgeroepen om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844, het tipformulier op de website invullen of een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem (tel: 000-7000). “Alle informatie is welkom”, laat de politie weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weekend vol incidenten voor NS-personeel, van verdachte koffer tot steekwapen | SpoorPro.nl
Politie-agenten bij een afzetlint

Weekend vol incidenten voor NS-personeel, van verdachte koffer tot steekwapen

Het was een roerig weekend voor NS-medewerkers. Op Utrecht Centraal vonden twee incidenten plaats waar de politie aan te pas moest komen: een verdachte koffer en een bedreiging met een steekwapen aan het adres van NS-personeel. In Deurne (Noord-Brabant) werd een conductrice bedreigd en bij haar keel gegrepen, nadat ze een man aansprak op zwartrijden.

Op zaterdagavond 7 mei werd melding gedaan van een verdachte koffer op Utrecht Centraal. De stationshal en een deel van de perrons van het station werden uit voorzorg door de politie ontruimd. Hierdoor was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. Het Team Explosieven Verkenning werd opgeroepen voor onderzoek. Het bleek loos alarm.

Diezelfde avond vond in de omgeving van Deurne, in Oost-Brabant, ook een incident plaats. Een man zou een conductrice hebben bedreigd en bij de keel hebben gegrepen nadat hij betrapt was op zwartreizen. De melding kwam iets na half 8 binnen. De man was bij aankomst van de trein in Deurne ervandoor gegaan en werd korte tijd later aangehouden.

Bedreiging met steekwapen

Op zondag 8 mei was het opnieuw een dag vol onrust voor het spoorwegpersoneel. Op Utrecht Centraal werden NS-medewerkers rond 13.15 uur bedreigd met een steekwapen op Utrecht Centraal. Een 35-jarige man uit Oude-Tonge is bij zijn aanhouding in zijn been geschoten door de politie. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Politieagenten zagen de verdachte lopen op de Laan van Puntenburg. Tijdens de aanhouding voelde een van de agenten zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. De man raakte daarbij gewond en kon uiteindelijk worden overmeesterd, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het vuurwapengebruik van de politie waarbij de verdachte gewond is geraakt. Dit onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie. Dit is gebruikelijk in dergelijke situaties.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen van de bedreiging met het steekwapen. Mensen die het incident hebben gezien, de verdachte hebben zien lopen en / of zijn aangesproken, dan wel bedreigd zijn door de verdachte, worden opgeroepen om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844, het tipformulier op de website invullen of een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem (tel: 000-7000). “Alle informatie is welkom”, laat de politie weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.