Machinist Stefan Tames en buschauffeur Bart van Leersum

Waarschuwing machinist Stefan en buschauffeur Bart: het OV is geen uitje

NS-machinist Stefan Tames en Connexxion-buschauffeur Bart van Leersum hebben vrijdagmiddag op Twitter een gezamenlijke oproep gedaan aan reizigers om de trein, tram, metro, bus of veerpont niet te gebruiken voor een dagje uit. Het openbaar vervoer is volgens hen bedoeld voor mensen in cruciale beroepen. 

Tames en Van Leersum geven aan ‘de bui al te zien hangen’ en bang te zijn dat het vanwege het verwachte mooie weer druk wordt in het OV. Tames: “Geniet van de zon in de tuin of op je balkon, maar maak geen gebruik van het openbaar vervoer om op pad te gaan.”

Van Leersum: “Ga je er wel op uit met het OV, besef dan dat je letterlijk plekken bezet houdt van mensen die nu cruciale beroepen uitoefenen.” Tames vult aan: “Laat de ruimte buiten en in het openbaar vervoer aan hen die het land nu draaiende houden, ook met het mooie weer.”

OV-NL

Alle OV-bedrijven en ProRail drukken reizigers op het hart om komend weekend zo veel mogelijk thuis te blijven. Voorzitter Pedro Peters van OV-NL: “We doen er alles aan om Nederland in beweging te houden voor bijvoorbeeld medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers die naar hun werk moeten. Maar voor hun veiligheid en die van onze medewerkers mogen onze voertuigen en stations niet te vol zijn. De trein, metro, tram of bus is even geen uitje. Lekker weer of niet: Laat het OV aan mensen die het echt nodig hebben. Dus zorg voor elkaar, blijft huis als je niet hoeft te reizen.”

Bekijk hieronder hun videoboodschap:

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.