Cor Hoenders, bron: Rail Cargo Information

Directeur Cor Hoenders verlaat Rail Cargo Information

Cor Hoenders, sinds 2015 directeur van Rail Cargo Information, gaat met pensioen. Zijn voorganger Max Philips neemt vooralsnog opnieuw de leiding over het voorlichtingsbureau op zich.

Hoenders nam vorige week donderdag officieel afscheid tijdens een goedbezocht Spoorcafé in Antwerpen. “Samen met mijn collega Pieter-Dirk Roeleveld en het bestuur hebben wij ons ingezet om het spoorgoederenvervoer te bevorderen, waarbij wij de focus legden op verladers, logistieke dienstverleners, rederijen, expediteurs en commodity traders”, aldus Hoenders in zijn afscheidsrede.

Volgens Rail Cargo Information zijn onder de leiding van Cor Hoenders diverse activiteiten geïnitieerd om de mogelijkheden die het spoorgoederenvervoer biedt voor diverse vervoersvraagstukken onder de aandacht te brengen. Centrale thema voor Hoenders was en is daarom: Wat kan het spoor betekenen in de logistieke keten?

Spoorman van het jaar

Hoenders was in het verleden onder meer directeur bij Rail Service Centrum Rotterdam. Hij won de titel Spoorman van het jaar in 2012 en is jurylid van de RailTech Europe Innovation Award.

De functie van Hoenders wordt per direct overgenomen door Max Philips. In 2003 was Philips betrokken bij de oprichting van Rail Cargo. Hij had sinds de oprichting tevens de leiding over het bureau tot eind 2012. Volgens Rail Cargo Information wordt voor de langere termijn gezocht naar een nieuwe directeur.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.