Jacob Zeeman nieuwe topman van Strukton Rail

Strukton Rail krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Jacob Zeeman is met ingang van 1 januari benoemd tot CEO van Strukton Rail. Hij volgt Aike Schoots op, die na zijn terugtreden nog wel lid blijft van de directie van Strukton Groep. Ook blijft hij nog actief voor Strukton Rail in China en India en voor Strukton Rolling Stock.

De nieuwe topman van Strukton Rail werkt al sinds 1999 bij het bedrijf. Hij vervulde verschillende leidinggevende functies en directiefuncties. Sinds 2014 is hij voorzitter van de directie van Strukton Rail Nederland en sinds eind 2015 maakt hij eveneens deel uit van de directie van Strukton Rail. In zijn portefeuille zat Nederland, Short Line, Australië en de Verenigde Staten.

Groei

Aike Schoots kwam in 1992 als algemeen directeur in dienst bij het toenmalige Strukton Spoorwegbouw. Hij leidde in 1997 de samenvoeging van de onderdelen van NS Infra Services, ElectroRail en de afdeling Draagconstructies in Strukton Spoorwegbouw, dat inmiddels Strukton Rail heet. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van 1.800 medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro in 1997 tot de huidige omvang van 3.600 medewerkers en een omzet van bijna 900 miljoen euro.

Met de komst van Jacob Zeeman als nieuwe CEO zijn er geen ingrijpende veranderingen te verwachten, laat Strukton Rail weten. Zeeman zal de lijn van zijn voorganger Schoots voortzetten. Daarin blijven vakmanschap, digitalisering en robotisering centraal staan.

Vanaf 1 januari 2019 bestaat de directie van Strukton Rail naast Jacob Zeeman als CEO verder nog uit Hijlke Huijzer (P&O), Joos Kool (Financiën), Enrico Peola (Italië) en Robert Röder (Scandinavië).

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.