Roger van Boxtel blijft langer directeur bij NS

De aanstelling van NS-directeur Roger van Boxtel wordt met een jaar verlengd. Hierdoor kan NS onder leiding van Van Boxtel de midterm review afronden. Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft vrijdag de aanstelling van Van Boxtel verlengd tot augustus 2020.

De minister deed dit op voordracht van de Raad van Commissarissen van NS. Zowel de Raad als het ministerie vinden het verstandig om de aanstelling van de huidige president-directeur te verlengen. “Voor de bestuurlijke continuïteit is het belangrijk dat de kennis en ervaring van Van Boxtel tot de midterm review behouden blijft.”

Midterm review

In 2019 volgt de midterm review over de huidige concessie van NS. Hierin beoordeelt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de huidige prestaties van NS en wordt gekeken in hoeverre de vervoerder heeft voldaan aan de streefvoorwaarden. Deze review is bovendien belangrijk voor de staatssecretaris, omdat ze dit meeneemt in haar besluit over de toekomst van de marktordening op het spoor.

Van Boxtel werd op 1 augustus 2015 president-directeur van NS en kreeg de taak om NS in rustiger vaarwater te brengen. Dit vanwege de onrust die was ontstaan door de onregelmatigheden bij de OV-concessie in Limburg en door het Fyra-debacle. Zijn aanstelling is al een keer eerder verlengd.

Onder leiding van de topman ging het spoorbedrijf aan de slag met het uitvoeren van de strategie ‘Spoorslags beter’, het verbeteren van de treindienst en de deur-tot-deurreis. In 2017 behaalde NS alle prestatienormen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.