NS, trein

Politie houdt twee agressieve treinpassagiers aan

De politie heeft zaterdagavond bij twee afzonderlijke incidenten een agressieve treinpassagier opgepakt. Een 15-jarige passagier sloeg in de trein van Maartenshoek naar Hoogezand een conductrice in het gezicht. Een 44-jarige man uit Den Dolder die erop werd aangesproken meerdere vrouwelijke treinpassagiers lastig te vallen, vertoonde ook aggresief gedrag. Beiden zijn opgepakt. De politie meldt dat bij tegen medewerkers met een publieke taak driemaal een zo hoge straf wordt geëist.

In de trein van Maartenshoek naar Hoogezand zaten twee jongens zonder geldig vervoersbewijs. Toen zij daarop werden aangesproken door de conductrice, probeerde één van de jongens naar de uitgang te rennen. De conductrice probeerde de weg te versperen, maar werd in gezicht geslagen.

De 15-jarige jongen uit Hoogezand is door treinpersoneel in bedwang gehouden en op het station in Hoogezand overgedragen aan de politie. De conductrice heeft aangifte gedaan. De andere jongen kreeg daarnaast een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Agressie

In de trein vanuit Zwolle richting Leeuwarden had een 44-jarige man uit Den Dolder verschillende vrouwelijke treinpassagiers lastig gevallen. Toen de man daarop werd aangesproken door treinpersoneel begon hij te schreeuwen en te schelden. Toen de politie hem wilde aanhouden verzette hij zich hevig. Hij trapte om zich heen en spuugde treinpersoneel in het gezicht. Toen hij in de arrestantenbus werd gezet gaf hij nog een kopstoot aan één van de agenten.

Politie en justitie hanteren een specifieke aanpak tegen medewerkers met een publieke taak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie houdt twee agressieve treinpassagiers aan | SpoorPro.nl
NS, trein

Politie houdt twee agressieve treinpassagiers aan

De politie heeft zaterdagavond bij twee afzonderlijke incidenten een agressieve treinpassagier opgepakt. Een 15-jarige passagier sloeg in de trein van Maartenshoek naar Hoogezand een conductrice in het gezicht. Een 44-jarige man uit Den Dolder die erop werd aangesproken meerdere vrouwelijke treinpassagiers lastig te vallen, vertoonde ook aggresief gedrag. Beiden zijn opgepakt. De politie meldt dat bij tegen medewerkers met een publieke taak driemaal een zo hoge straf wordt geëist.

In de trein van Maartenshoek naar Hoogezand zaten twee jongens zonder geldig vervoersbewijs. Toen zij daarop werden aangesproken door de conductrice, probeerde één van de jongens naar de uitgang te rennen. De conductrice probeerde de weg te versperen, maar werd in gezicht geslagen.

De 15-jarige jongen uit Hoogezand is door treinpersoneel in bedwang gehouden en op het station in Hoogezand overgedragen aan de politie. De conductrice heeft aangifte gedaan. De andere jongen kreeg daarnaast een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Agressie

In de trein vanuit Zwolle richting Leeuwarden had een 44-jarige man uit Den Dolder verschillende vrouwelijke treinpassagiers lastig gevallen. Toen de man daarop werd aangesproken door treinpersoneel begon hij te schreeuwen en te schelden. Toen de politie hem wilde aanhouden verzette hij zich hevig. Hij trapte om zich heen en spuugde treinpersoneel in het gezicht. Toen hij in de arrestantenbus werd gezet gaf hij nog een kopstoot aan één van de agenten.

Politie en justitie hanteren een specifieke aanpak tegen medewerkers met een publieke taak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.