NS, campagne, tegen geweld personeel

NS komt op voor veiligheid personeel met onthutsende video’s

Maandelijks lopen ongeveer 13 NS-medewerkers letsel op, uiteenlopend van een blauwe plek tot erger. Met twee persoonlijke video-getuigenissen van NS-medewerkers laat de NS zien wat de impact van agressie is op het personeel en het openbaar vervoer in het algemeen. Op de beelden zijn de NS-medewerkers met een bebloed gezicht te zien na een mishandeling. Via de publiekscampagne ‘Handen af van onze collega’s!’ neemt NS de komende drie weken extra stelling tegen agressie en geweld jegens haar personeel.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “NS komt op voor veiligheid personeel met onthutsende video’s”

Erik Vos|13.03.14|03:49

Deze schokkende campagne gaat niet werken. Wat wel moet gebeuren: de kracht mobiliseren van de Nederlanders en aanwezige massa om samen die agressie aan te pakken. Dat kan met ’n App die aangeeft waar agressie zich afspeelt, hoeveel agressors er bij zijn betrokken, hoe je kunt helpen etc. Ingebed in een ‘Nederland pikt het niet meer’ campagne met die gratis App en een heel groot sociaal netwerk van goed bedoelende reizigers die zuinig zijn op het NS personeel. Dat gaat het verschil maken.

Arco Sierts|13.03.14|12:14

@Erik: ik denk dat die campagne juist de emotie / de trigger gaat opleveren om het door jou genoemde punt voorelkaar te krijgen. Het is dus niet ‘het een of het ander’, nee: het een gaat zorgen voor het ander! Ik vind deze stap van NS een strategische doorbraak en buitengewoon goed. Een dikke pluim voor de NS! Dit zet naar mijn overtuiging vele malen meer zoden aan de dijk dan de technocratische systeemillusie van de zwartrijders-werende OV-chipkaart-poortjes. Eindelijk weer de mens centraal!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS komt op voor veiligheid personeel met onthutsende video’s | SpoorPro.nl
NS, campagne, tegen geweld personeel

NS komt op voor veiligheid personeel met onthutsende video’s

Maandelijks lopen ongeveer 13 NS-medewerkers letsel op, uiteenlopend van een blauwe plek tot erger. Met twee persoonlijke video-getuigenissen van NS-medewerkers laat de NS zien wat de impact van agressie is op het personeel en het openbaar vervoer in het algemeen. Op de beelden zijn de NS-medewerkers met een bebloed gezicht te zien na een mishandeling. Via de publiekscampagne ‘Handen af van onze collega’s!’ neemt NS de komende drie weken extra stelling tegen agressie en geweld jegens haar personeel.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “NS komt op voor veiligheid personeel met onthutsende video’s”

Erik Vos|13.03.14|03:49

Deze schokkende campagne gaat niet werken. Wat wel moet gebeuren: de kracht mobiliseren van de Nederlanders en aanwezige massa om samen die agressie aan te pakken. Dat kan met ’n App die aangeeft waar agressie zich afspeelt, hoeveel agressors er bij zijn betrokken, hoe je kunt helpen etc. Ingebed in een ‘Nederland pikt het niet meer’ campagne met die gratis App en een heel groot sociaal netwerk van goed bedoelende reizigers die zuinig zijn op het NS personeel. Dat gaat het verschil maken.

Arco Sierts|13.03.14|12:14

@Erik: ik denk dat die campagne juist de emotie / de trigger gaat opleveren om het door jou genoemde punt voorelkaar te krijgen. Het is dus niet ‘het een of het ander’, nee: het een gaat zorgen voor het ander! Ik vind deze stap van NS een strategische doorbraak en buitengewoon goed. Een dikke pluim voor de NS! Dit zet naar mijn overtuiging vele malen meer zoden aan de dijk dan de technocratische systeemillusie van de zwartrijders-werende OV-chipkaart-poortjes. Eindelijk weer de mens centraal!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.