Jan Kees Hofker (links), hoofd projectmanagement, Strukton Rail West,

Strukton Rail biedt Amsterdamse jongeren stageplaatsen

Strukton Rail West gaat in de periode 2013 tot en met 2015 tachtig stagemaanden bieden aan jongeren uit Amsterdam of jongeren in opleiding in Amsterdam. Strukton Rail en de gemeente Amsterdam tekenden hiervoor zaterdag tijdens de Dag van de Bouw een social return convenant. Het gaat daarbij om stageplaatsen voor jongeren die een opleiding volgen op minimaal MBO 2 niveau.

Het is volgens Strukton Rail en de gemeente Amsterdam, juist ook in economisch lastiger tijden, van groot belang jongeren op weg te helpen bij het behalen van een diploma in de techniek. En voor dat diploma zijn er stageresultaten nodig.

Stageplaatsen

Voor Strukton Rail is het creëren van stageplaatsen een goede investering. De spoormarkt heeft te maken met een dreigend tekort aan technici. Het loont dan ook om jongeren te helpen zich in de techniek te bekwamen en ontwikkelen. Hun te ontwikkelen vakmanschap is in de toekomst hard nodig om de trein veilig en betrouwbaar te laten rijden.

Het spoorbedrijf heeft de eerste contacten met mogelijke stagiairs en opleidingsinstituten al gelegd, onder andere met het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Convenant

Het convenant werd tijdens een speciale bijeenkomst in tramremise De Hallen in Amsterdam ondertekend. De Tramremise, die in aanbouw is, was geopend vanwege de jaarlijkse Dag van de Bouw.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.