Jan Lindeman, directeur, RailTrade Capacity, Rail-Tech Europe 2013

‘Spoorsector schreeuwt om vakmensen als economie aantrekt’ (video)

Als de economie weer aantrekt, dan zal de spoorsector schreeuwen om geschikte vakmensen. Het is daarom belangrijk om nu in opleidingen te investeren om het toekomstige tekort op te vangen. Dat zegt directeur Jan Lindeman van RailTrade Capacity.

RailTrade is een organisatie die zich richt op het organiseren en behouden van vakmanschap in de railbranche.

Bekijk het video-interview met directeur Jan Lindeman tijdens Rail-Tech Europe.


Investeren

Lindeman: “Je ziet op dit moment dat bedrijven wat makkelijker aan hun mensen kunnen komen omdat collega-bedrijven uit noodzaak werknemers moeten ontslaan.” Het lijkt daarom niet direct nodig om in opleidingen van werknemers te investeren.

“Het komt tegendraads over om mensen te gaan opleiden terwijl er makkelijk mensen te vinden zijn. Maar de geschiedenis heeft ook geleerd dat als de economie maar iets aantrekt, dat bedrijven direct verlegen zitten om werknemers”, zegt de directeur.

Zij-instromers

RailTrade Capacity zoekt zij-instromers die al voor een groot deel voldoen aan de vereiste capaciteiten voor werknemers in de spoorbranche. “Wij zorgen dat ze dat laatste restje ook aangevuld krijgen met een stukje bijscholing.”

“Wij inventariseren bij opdrachtgevers wat voor type mensen ze nodig hebben. Wij kijken dan wat er nog schort aan kennis en kunde. We gaan dan in gesprek met opleidingen om een opleiding op maat te maken. Daarnaast bekijken we wat voor subsidie-mogelijkheden er zijn.”

Railvervoer

RailTrade Capacity is een organisatie die zich inspant voor het werven, opleiden, trainen en geschikt maken van mensen voor functies binnen de exploitatie van het railvervoer.

Marieke van Gompel

Lees ook:


Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.