leerling-monteurs, Strukton Rail

Railcollege organiseert congres ‘Samen voor Vakmanschap’

Railcollege organiseert op dinsdag 27 november het congres ‘Samen voor Vakmanschap’. Hoofdrolspelers uit de railbranche, overheid- en onderwijssector sparren daar over de toekomst van vakmanschap in de railsector. Het congres vindt plaats in de Veerensmederij in Amersfoort.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Railcollege organiseert congres ‘Samen voor Vakmanschap’”

Jan Thiellier|14.11.12|10:11

Vakmanschap bestaat grofweg uit twee componenten. Het geleerde op opleidingen, trainingen en cursussen en daarnaast de langjarige ervaring. Dit laatste bepaalt in hoge mate het intuitieve, snelle en juiste handelen in lastige situaties. Deze laatste component onderscheidt de ervaren vakman van de nieuwe, net geschoolde, vakman (vrouw). De grote vraag is dan ook, wat er gedaan wordt aan het overdragen van deze laatste, maar zeer belangrijke, component.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Railcollege organiseert congres ‘Samen voor Vakmanschap’ | SpoorPro.nl
leerling-monteurs, Strukton Rail

Railcollege organiseert congres ‘Samen voor Vakmanschap’

Railcollege organiseert op dinsdag 27 november het congres ‘Samen voor Vakmanschap’. Hoofdrolspelers uit de railbranche, overheid- en onderwijssector sparren daar over de toekomst van vakmanschap in de railsector. Het congres vindt plaats in de Veerensmederij in Amersfoort.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Railcollege organiseert congres ‘Samen voor Vakmanschap’”

Jan Thiellier|14.11.12|10:11

Vakmanschap bestaat grofweg uit twee componenten. Het geleerde op opleidingen, trainingen en cursussen en daarnaast de langjarige ervaring. Dit laatste bepaalt in hoge mate het intuitieve, snelle en juiste handelen in lastige situaties. Deze laatste component onderscheidt de ervaren vakman van de nieuwe, net geschoolde, vakman (vrouw). De grote vraag is dan ook, wat er gedaan wordt aan het overdragen van deze laatste, maar zeer belangrijke, component.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.