Dennis Mortier, Pieter Hazejager, Consolid

Consolid geeft zij-instromers nieuwe kans in railsector

Consolid zorgt voor een nieuwe aanwas van werknemers in de Nederlandse railbranche. De detacheringsorganisatie doet dat onder meer door zij-instromers op te leiden en om te scholen. Werknemers kunnen bijvoorbeeld een driejarige mbo-opleiding voor machinisten volgen. Consolid, met vestigingen in heel Nederland, biedt flexibel inzetbaar personeel aan alle OV-bedrijven en spoorgoederenvervoerders in Nederland.

De organisatie sloot onlangs een overeenkomst met NS Reizigers, NS Highspeed en NedTrain om gekwalificeerde machinisten en conducteurs bij de vervoersbedrijven in te zetten. Het bedrijf werkt verder samen met Arriva, DB Schenker, RRF en Rurtalbahn. Doordat werknemers de kans krijgen om een opleiding te volgen of zich om te scholen, blijft het werk in de railbranche uitdagend en afwisselend. Consolid is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gecertificeerd om personeel voor de spoorsector te leveren.

Mbo-opleiding machinist

De detacheringsorganisatie startte op 3 september samen met ROC Eindhoven en opleidingsinstituut RDP Services met een driejarige mbo-opleiding voor machinist begonnen. De lessen worden gegeven bij RDP Services in Rotterdam.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.