Hoofdkantoor Consolid, Amsterdam

Consolid levert machinisten en hoofdconducteurs voor NS

De NS Groep heeft een raamovereenkomst afgesloten met detacherings- en uitzendorganisatie Consolid. Door deze overeenkomst wordt het mogelijk om gekwalificeerde machinisten en conducteurs van Consolid Rail te laten werken bij NS Reizigers, NS Hispeed en NedTrain.

Consolid Rail levert sinds 2010 flexibel inzetbaar personeel aan de meeste regionale personenvervoerders en goederenvervoerders. Daarnaast leidt het bedrijf nieuwe machinisten op voor de spoorsector. NS houdt ook de komende jaren behoefte aan conducteurs en machinisten.

Mbo-opleiding tot machinist

Directeur Dennis Mortier: “Wij zijn trots om leverancier te worden van de grootste spoorvervoerder van Nederland. Wij hebben  bewezen een betrouwbare leverancier te zijn. Naast de gekwalificeerde medewerkers die al in dienst zijn bij ons, is de werving voor nieuw personeel al opgestart.”

Consolid is op 3 september in samenwerking met ROC Eindhoven en RDP Services de eerste BBL-opleiding tot machinist in Nederland opgestart. Bij deze driejarige mbo-opleiding wordt werken en leren gecombineerd.

Vestigingen door heel Nederland

De detacheringsorganisatie heeft vestigingen door heel Nederland. Het bedrijf specialiseert zich vanaf haar start in 1990 in de sectoren personen­vervoer, wegtransport, railvervoer en beveiliging. Consolid Rail levert onder andere machinisten, treinstewards en rangeerpersoneel aan nagenoeg alle spoorvervoerders in Nederland.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.