SpoorProTV: NS presenteert ICNG op station Rotterdam Centraal

Waarnemend NS-directeur Bert Groenewegen verricht de opening van de nieuwe ICNG. Bron: ProMedia Group

Zaterdagochtend werd op spoor 15 van station Rotterdam Centraal de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) gepresenteerd. Wanneer de hightech-trein, met een topsnelheid van 200 kilometer per uur, precies in gebruik wordt genomen is nog niet bekend. Plaatsvervangend NS-directeur Bert Groenewegen sprak tegenover SpoorPro de hoop uit dat de trein tegen het einde van 2022 zal worden ingezet op het Nederlandse maar ook grensoverschrijdende spoornetwerk.

SpoorProTV was, zoals eerder aangekondigd, aanwezig bij de onthulling van de nieuwe intercity, die met supersnel glasvezelinternet, stopcontacten en USB-aansluitingen in zowel de eerste als tweede klasse en optimalisatie voor mindervaliden helemaal passend lijkt te zijn bij de wensen van de treinreiziger van deze tijd.

Opvallend genoeg zou de nieuwe intercity aanvankelijk al in de week van 20 november 2021 worden gepresenteerd. Dat ging destijds niet door vanwege de coronamaatregelen. Ondanks dat er nog steeds geen definitieve datum is per wanneer de nieuwe trein überhaupt zal gaan rijden, werd deze acht maanden later, op zaterdag 2 juli dan toch eindelijk aan het publiek gepresenteerd.

Presentatie ICNG Rotterdam
De ICNG vanaf de zijkant gezien. Bron: ProMedia Group

Extra aandacht voor mindervaliden

In totaal zullen de treinstellen van de nieuwe intercity’s plaats moeten bieden aan 33.340 passagiers. Er worden geen dubbeldekkers opgenomen in het nieuwe treinassortiment. Dat is een keuze die NS al eerder had gemaakt bij het bestellen van de treinen bij fabrikant Alstom. De reden dat er niet is gekozen voor dubbeldekkers heeft te maken met de toegankelijkheid voor mindervaliden, waar juist bij het ontwerp van de nieuwe intercity veel rekening mee gehouden is.

Interieur

Bij het ontwerpen van de nieuwe intercity ging er ook een langdurige en uitgekiende ontwerpprocedure aan vooraf. Ontwerpbureau Inside Outside uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de samenstelling van het interieur in de trein. “Ons team kreeg de kunstopdracht van NS om alle schermen, deuren en oppervlaktes van de nieuwe intercity te bewerken. Dat hebben we gedaan naar eigen invulling, maar met een boodschap”, aldus het ontwerpbureau. Als thema koos Inside Outside voor ‘geluidsschermen’.

De toiletten werden vervolgens ontworpen met bestickering in de vorm van gordijnen, om zodoende een optisch huiselijk gevoel te creëren. “Om te voorkomen dat de toiletten weer massaal het slachtoffer van vandalisme in de vorm van graffity zou worden, hebben we in samenspraak met NS gekozen voor een patroon van keramiekdruk op glas waarvan blijkt dat mensen minder geneigd zijn om erop te kalken.”

Toiletdeur ICNG
De toiletten zijn een ontwerp van Inside Outside uit Amsterdam. Bron: ProMedia Group


Lees ook:

Publiekspresentatie Intercity Nieuwe Generatie gevierd in Rotterdam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.