Passages-THALYS-317-scaled

Thalys onbedoeld nachttrein door oplopende vertragingen

Vijftig passagiers van de Thalys hebben door onvoorziene omstandigheden een nachtje in de trein moeten slapen. De laatste hogesnelheidstrein van Parijs naar Brussel werd vrijdagavond laat geannuleerd, waardoor voor de ruim vierhonderd passagiers een andere oplossing gezocht moest worden.

Volgens een woordvoerster van Thalys kon een deel van de reizigers naar huis terugkeren en werd voor een ander deel hotels gevonden. Voor vijftig mensen lukte dat wegens de grote drukte in de hotels in Parijs echter niet. “Daarom werd een lege trein opengesteld, waar deze mensen onder toezicht konden slapen”, aldus de woordvoerster.

Vertragingen liepen op

Door een stremming eerder op de dag liepen de vertragingen van de snelle trein vrijdag op. Doordat vrijdagavond op het Belgische deel van de HSL-Zuid werkzaamheden werden uitgevoerd, kon de verlate Thalys niet meer naar Brussel vertrekken.

Daarom werd Thalys bij uitzondering tot slaaptrein verklaard. “Het gaat natuurlijk om een uitzonderlijke beslissing om mensen in een trein te slapen te leggen”, aldus de woordvoerster. “Het spreekt voor zich dat de betrokken reizigers een gepaste compensatie krijgen.”

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.