Treinverkeer Utrecht CS ligt plat na storing, foto: ANP

NS: zondag rijden geen treinen meer door IT-storing

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Als gevolg van een grote IT-storing die het spoorwegnet zondag grotendeels plat legde, rijden er zondagavond geen treinen meer, laat de NS weten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “NS: zondag rijden geen treinen meer door IT-storing”

A C F Sierts|04.04.22|07:51

Ook nu blijkt weer dat NS (net als ProRail en de Ministeriele ambtenarij) volstrekt klantautistisch is. Het is werkelijk ongehoord schandalig en *meer* dan extreem a-sociaal om vele tienduizenden reizenden over heel Nederland (!) “bekijk het maar” te melden. Dan heb je je spoorse bedrijfsvoering overduidelijk niet meer in de hand – iets wat ook al blijkt bij de steeds weer herhalende extreme treinstrandingen.

Dit kan en moet serieuze consequenties hebben.

Pat Rick|04.04.22|09:59

Men moet processen en besluitvorming versnellen: kijk naar backup & restore procedures en business continuity bij NS. Als zaken mis gaan binnen een uur zaken weer terugdraaien. En misschien werken met duplicatie in Data Centers (zoals bij banken)

Grote ellende was er ook bij treinreizigers Schiphol. N/Z-lijn zsm doortrekken ipv afhankelijkheid NS/ProRail. Met P&R langs A4 bij Hoofddorp, als alternatieve uitstapplaats Schiphol en voor forensen naar A’dam.

Eric Struch|04.04.22|14:26

Kennelijk ontbreekt bij NS ook de wil of het vermogen tot improvisatie. Er was eigenlijk geen enkele technische belemmering om, zij het beperkt treinen te laten rijden.

Verder moet het ministerie van I&W NS eindelijk eens houden aan de verplichting om daadwerkelijk vervangend busvervoer in te zetten. Te vaak gebeurt dit niet of veel te laat. Bij grotere verstoringen worden reizigers meestal helemaal aan hun lot overgelaten onder het mom dat er toch niet genoeg bussen zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS: zondag rijden geen treinen meer door IT-storing | SpoorPro.nl
Treinverkeer Utrecht CS ligt plat na storing, foto: ANP

NS: zondag rijden geen treinen meer door IT-storing

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Als gevolg van een grote IT-storing die het spoorwegnet zondag grotendeels plat legde, rijden er zondagavond geen treinen meer, laat de NS weten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “NS: zondag rijden geen treinen meer door IT-storing”

A C F Sierts|04.04.22|07:51

Ook nu blijkt weer dat NS (net als ProRail en de Ministeriele ambtenarij) volstrekt klantautistisch is. Het is werkelijk ongehoord schandalig en *meer* dan extreem a-sociaal om vele tienduizenden reizenden over heel Nederland (!) “bekijk het maar” te melden. Dan heb je je spoorse bedrijfsvoering overduidelijk niet meer in de hand – iets wat ook al blijkt bij de steeds weer herhalende extreme treinstrandingen.

Dit kan en moet serieuze consequenties hebben.

Pat Rick|04.04.22|09:59

Men moet processen en besluitvorming versnellen: kijk naar backup & restore procedures en business continuity bij NS. Als zaken mis gaan binnen een uur zaken weer terugdraaien. En misschien werken met duplicatie in Data Centers (zoals bij banken)

Grote ellende was er ook bij treinreizigers Schiphol. N/Z-lijn zsm doortrekken ipv afhankelijkheid NS/ProRail. Met P&R langs A4 bij Hoofddorp, als alternatieve uitstapplaats Schiphol en voor forensen naar A’dam.

Eric Struch|04.04.22|14:26

Kennelijk ontbreekt bij NS ook de wil of het vermogen tot improvisatie. Er was eigenlijk geen enkele technische belemmering om, zij het beperkt treinen te laten rijden.

Verder moet het ministerie van I&W NS eindelijk eens houden aan de verplichting om daadwerkelijk vervangend busvervoer in te zetten. Te vaak gebeurt dit niet of veel te laat. Bij grotere verstoringen worden reizigers meestal helemaal aan hun lot overgelaten onder het mom dat er toch niet genoeg bussen zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.