Station Zandvoort

NS rijdt vanaf 2 april met extra strandtreinen naar Zandvoort aan Zee

Foto: Marieke van Gompel

NS gaat vanaf 2 april weer met extra treinen naar Zandvoort aan Zee rijden. Dit geldt voor de weekenden en tijdens feest- en vakantiedagen wanneer er strandweer wordt voorspeld. Deze treinen rijden van begin april tot begin oktober. Vorig jaar startte de spoorvervoerder met extra treindiensten naar de badplaats, vanwege toenemende belangstelling van reizigers.

NS rijdt het hele jaar door twee Sprinters per uur tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Sinds 2020 reed de spoorvervoerder in juni, juli en augustus vier extra Sprinters tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Met ingang van vorig voorjaar kwamen daar vier extra sprinters bij voor weekenden, feest- en vakantiedagen in april, mei en september om bij strandweer voldoende treinen te kunnen rijden. Gedurende de ochtend rijden er volgens de spoorvervoerder gefaseerd meer treinen rijden en in de loop van de avond wordt dit weer afgebouwd.

Bij slecht weer minder treinen

In de planning wordt het mogelijk gemaakt om deze extra treinen niet te rijden wanneer er op basis van de weersvoorspellingen minder reizigers naar het strand worden verwacht. De NS Reisplanner is een dag van tevoren bijgewerkt, zodat reizigers van tevoren kunnen checken welke treinen er rijden.

Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.